HIFK ja Kärppien välieräsarjaan tuli pieni tauko – seuraava ottelu pelataan Oulussa, jossa on suurempi kaukalo: "Sitten alkaa uusi sarja"

HIFK-luotsi Pikkarainen: Henkinen kasvu on iso asia 2:04
Pääkuvan videolla Jarno Pikkaraisen koko haastattelu!

Helsingin IFK on pystynyt haastamaan tosissaan runkosarjan voittajan Oulun Kärpät. Maanantai-iltana IFK tasoitti välieräsarjan otteluvoitoissa 2-2:een. 

IFK voitti maanantain ottelun 2-0-lukemin. IFK pelasi erittäin tasapainoisen 60 minuuttisen ja pystyi puolustamaan Kärppien vahvuuksia pois. 

Joukkueet ovat nyt pelanneet neljä ottelua kuuteen päivään, Helsingin jäähallissa järjestettävien muodostelmaluistelun MM-kilpailujen takia. Pelitahti on ollu kova.

HIFK ja Kärpät kohtaavatkin seuraavan kerran vasta kolmen päivän päästä.

– Sitten alkaa uusi sarja, paras kolmesta -sarja, joka pelataan lyhyessä ajassa, IFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen pohti MTV Urheilulle. 

Etenkin kotikaukalossaan IFK on pystynyt paineistamaan ja riistämään kiekkoja hyökkäysalueella tehokkaasti. Tähän on auttanut Helsingin jäähallin pienempi kaukalo.

Oulussa nimittäin on hieman suurempi, jossa joukkueet kohtaavat tulevana perjantaina.

– Tässä on selkeästi kaksi erilaista paikkaa pelata ja omaa peliä pitää pystyä sopeuttamaan tilan ja ajan mukaan, Pikkarainen mietti. 

Molemmat joukkueet ovatkin käyttäneet kotikaukaloitaan hyvin hyväkseen. Kärpät on voittanut Oulussa ja IFK puolestaan Helsingissä. 

Miten IFK hakee edes sen yhden voiton Oulusta?

– Meillä on kaksi hyvää esitystä siellä, meidän ei tarvitse lähteä tyhjästä leipomaan. Meillä on pohjana hyvät esitykset siellä, minkä päälle voimme ryhtyä rakentamaan, Pikkarainen vastasi. 

Kärppien Manner: HIFK:lle ansaittu voitto 1:23
Videolla Kärppien päävalmentajan Mikko Mannerin mietteitä välieräsarjasta!

 

Lue myös:

    Uusimmat