HIFK:n kokoonpanossa todellinen yllätys – Kärpillä suuria muutoksia

Jääkiekon SM-liigassa pelataan perjantai-iltana yksi välieräottelu, kun Kärpät ja Helsingin IFK kohtaavat sarjan viidennessä osassa Oulussa.

Molemmat joukkueet ovat pystyneet lepäämään ja harjoittelemaan viikon aikana, sillä edellinen välieräottelu pelattiin maanantaina Helsingissä.

Tuolloin IFK tasoitti välieräsarjan otteluvoitoissa 2-2:een vakuuttavan esityksen jälkeen. IFK pysäytti tylysti Kärppien hyökkäyspelaamisen, eivätkä oululaiset saaneet kiekkoa kertaakaan IFK:n maaliin.

Ottelu kuvasi erinomaisesti koko välieräsarjan teemaa. IFK on toistaiseksi pystynyt puolustamaan, vahvan maalivahtipelin avulla, Kärppien vahvuuksia pois. Kärpät ei ole pystynyt pelaamaan runkosarjassa tuttua kolmiopelaamista, eikä ole pystynyt luomaan tilaa kiekottomien pelaajien liikkeiden avulla.

Tässä piilee illan ottelun ratkaisukohta: IFK:n on edelleen pystyttävä puolustamaan tiiviisti, aggressiivisesti, mutta samalla järkevästi. Kärppien puolestaan on keksittävä jotain muuta kiekolliseen pelaamiseen, jotta IFK:n puolustusmuuri murtuisi.

Kärppien kokoonpanoon palaavat puolustaja Teemu Kivihalme ja hyökkääjä Sami Anttila.

Kärpät tekee muitakin muutoksia kokoonpanoonsa, kun ykkössentteri Nicklas Lasu on pudotettu kolmosketjuun. Hänen tilalleen kolmosketjusta ykkösketjuun nousee Michal Kristof.

Heikosti pudotuspeleissä tähän mennessä pelannut Oskar Osala puolestaan pelaa yhdessä Rasmus Kuparin ja Aleksi Heponiemen kanssa.

IFK:n kokoonpanoon palaa Thomas Nykopp, jonka kauden piti olla jo ohi. Kauden päättymisestä IFK tiedotti aiemmin kaudella. Nykopp on pelannut viimeksi 18.12. KalPaa vastaan.

Joonas Rask on edelleen sivussa.

Lue myös:

    Uusimmat