HIFK:lle tärkeitä vahvistuksia, Kärpillä yksi iso menetys – oululaisten huippukaksikon aika herätä

Jääkiekon SM-liigassa pelataan maanantai-iltana yksi välieräottelu, kun Helsingin IFK isännöi Oulun Kärppiä sarjan 4. ottelussa.

HIFK-Kärpät

Joukkueet ovat kohdanneet kolme kertaa välieräsarjassa, jota Kärpät johtaa otteluvoitoin 2-1.

Kärpät nollasi viime viikon lauantaina IFK:n, kun se otti tyylipuhtaan 3-0-voiton Oulussa. Kärpät pystyi hieman nostamaan tasoaan tuohon otteluun, mutta silti on vielä varaa parantaa runsaasti.

Etenkin nuorisotähtikaksikko Rasmus Kupari-Aleksi Heponiemi ovat olleet varjojen mailla ja ovat tehneet koko pudotuspelikevään aikana yhteensä vaivaisen yhden pisteen. Se on auttamatta liian vähän pelaajille, jotka johtavat oululaisten kakkosketjua.

Varsinkin Kupari on ollut täysin pimennossa, eikä 19-vuotias huippulupaus ole vielä saalistanut pisteen pistettä tämän kevään pudotuspeleissä. 


IFK on pystynyt haastamaan ja haavoittamaan Kärppiä erinäköisillä tempuilla. IFK on pystynyt puolustamaan erittäin mainiosti Kärppien vahvuuksia pois, sekä ajoittain hyökkäämään laadukkaasti.

Viime viikon perjantaina Helsingin jäähallissa IFK sai näiden asioiden päälle Kärppien pelaajat mukaan tökkimisiin ja paineihin. Tämä satoi IFK:n laariin.

Tässä voikin olla jälleen yksi ratkaisukohdista: pystyykö Kärpät nostamaan hyökkäyspelaamisensa tasoa, vai onnistuuko IFK jälleen puolustaaman tylysti vahvuudet pois? Myös, pyrkiikö IFK jälleen kuumentamaan Kärppien pelaajia?

IFK:n kokoonpanoon palaavat hyökkääjät Sakari Salminen sekä Lennart Petrell. Kärpiltä on sivussa kärkipuolustaja Teemu Kivihalme.

Lue myös:

    Uusimmat