HIFK:n juhlakalu herätti helsinkiläistoiveet – Tapparan maajoukkuemiesten tehot olivat liikaa

Ensimmäisessä erässä jo 0–3-johtoon edennyt Tampereen Tappara kaatoi HIFK:n Helsingissä 3–4.

Maajoukkueessakin tällä kaudella esiintyneet Tapparan Jere Karjalainen ja Kristian Kuusela iskivät kaksi maalia mieheen ja johtivat tamperelaiset voittoon.

Tappara aloitti maalitehtailun jo ensimmäisessä vaihdossa, kun Kuusela osui 18 sekunnin pelin jälkeen Jarkko Malisen syötöstä. Tärkeä rooli maalissa oli myös ketjun kolmannella lenkillä Karjalaisella, joka antoi painetta HIFK:n puolustajalle, joka sortui virheeseen oman maalin takana.

Tyrmäävä ensimmäinen erä

Tappara iski erässä vielä kahdesti. Ensin Kuusela ohjasi Alexander Ytterelin viivakudin ohi Frans Tuohimaan, kun kellossa oli 8.29. Kolmas osuma syntyi Tapparan pelatessa 4-3-ylivoimalla. Adam Polasek jätti viivassa kiekon Kuuselalle, joka löysi Karjalaisen b-pisteen kaarelta. Karjalaisen tykki suoraan syötöstä ohitti Tuohimaan, joka luisteli maalin jälkeen vaihtoon.

Tuohimaalle kirjattiin ottelussa yksi torjunta ja kolme päästettyä maalia. Tuohimaata tosin ei Tapparan osumista voi syyttää. Tilalle luisteli Atte Engren.

HIFK tuli toiseen erään vahvasti ja sai palkinnon. Reilun viiden minuutin pelin jälkeen Teemu Tallberg ohjasi Ville Varakkaan laukauksen ohi Michael Garteigin Tapparan maalilla.

Kiri jäi kuitenkin torsoksi, ja Tappara kuittasi maalin, kun erää oli jäljellä vain kaksi minuuttia. Maali syntyi ylivoimalla. Maalintekijänä kauden 15. ylivoimamaalinsa tehnyt Karjalainen. Syöttöpisteet merkittiin Valtteri Kemiläiselle ja Maliselle.

HIFK:n kiri tuottaa tulosta

HIFK osui taas kolmannen erän alkajaisiksi vajaan kahden minuutin pelin jälkeen. Tappara-jäähyn juuri päätyttyä Sebastian Dyk sai näppärän syötön Anton Lundellilta ja nosti kiekon komeasti Tappara-maalin yläkulmaan. Syöttöpisteen osumaan sai myös Joonas Lyytinen.

Lauantaina 700. runkosarjaottelunsa pelannut Jesse Saarinen toi HIFK:n maalin päähän, kun erää oli pelattu reilut yhdeksän minuuttia. Joonas Järvisen ensimmäinen laukaus viivasta kilpistyi Tapparan Sami Moilaseen, joka jäi tuskissaan kierimään jäähän. Järvinen korjasi kiekon ja laukoi uudelleen, eikä Saarisella ollut vaikeuksia siirtää Garteigin torjumaa kiekkoa maaliin.

Tappara nousi voitollaan 85 pisteeseen vain pisteen päähän sarjakärki Kärpistä. Kärpät pelaa lauantaina kello 17 alkaneessa ottelussa Porissa Ässiä vastaan. HIFK:lla pisteitä on 67, sijoitus kahdeksas.

Kuusela kirjasi ottelussa tehot 2+1, Karjalainen 2+0. HIFK:n Sebastian Dyk saalisti maalin ja syötön.