HIFK:n ja SaiPan karanteenit eivät luo uhkaa SM-liigan loppukauden ylle – "Sarja jatkuu normaalisti"

SM-liigan puheenjohtaja Heikki Hiltusen mukaan runkosarjaa jatketaan normaalisti SaiPan ja HIFK:n karanteeneista huolimatta.

– Se tarkoittaa sitä, että heiltä jää karanteenin aikana pelit pelaamatta. Tulemme ohjelmasta tiedottamaan. Muuten sarja jatkuu eteenpäin normaalisti, Hiltunen kommentoi MTV Urheilulle.

Vaikka kaksi joukkuetta on asetettu karanteeniin, ja KooKoo odottaa tartuntaviranomaisten päätöstä omaehtoisessa karanteenissa, ei tilanne aiheuta toimenpiteitä muiden joukkueiden osalta.

SaiPan ja HIFK:n ottelukalentereista pyyhkiytyy karanteenin myötä seitsemän ottelua, mutta muita vaikutuksia karanteeneilla ei otteluohjelmaan ole. SM-liigan runkosarja on tarkoitus pelata ohjelman mukaisesti loppuun.

– Lähtökohtaisesti pelaamme runkosarjaa otteluohjelman mukaisesti. Jos useita seuroja alkaisi putoamaan, joutuisimme harkitsemaan jossain vaiheessa, pitäisikö runkosarja keskeyttää. Tällä hetkellä se ei ole relevanttia. Tämä kohdistuu kahteen seuraan. Sen laajemmalle se ei liigassa ole edennyt, Hiltunen toteaa.

Hiltusen mukaan sunnuntaina ilmennyt koronatapaus ei tämänhetkisen tiedon mukaan ole kytköksissä Leijonien taannoisiin koronatartuntoihin, joiden vuoksi useampi Leijonat-paidassa pelannut SM-liigapelaaja joutui karanteeniin.

Lue myös:

    Uusimmat