Mainos

HIFK-konkarille kolmen ottelun pelikielto tuomariosumasta – Liigan kurinpito ei ostanut selitystä

HIFK-hyökkääjä Juha-Pekka Haataja on saanut kolmen ottelun pelikiellon Liigan kurinpidolta. Pelikieltoon johtanut tilanne on peräisin torstailta, Jukureiden ja IFK:n välisestä kohtaamisesta.

Mikkelissä pelatun kamppailun ensimmäisessä erässä Haataja oli menossa vauhdilla kulmatilanteeseen. Kiekollista tilannetta lähestyessään 35-vuotias hyökkääjä osui ottelun toiseen päätuomariin, joka kaatui rytäkän seurauksena.

Haataja antoi tilanteesta suullisen lausunnon, minkä lisäksi kurinpitoprosessissa kuultiin Suomen jääkiekkoerotuomariliiton puheenjohtajaa.

- Videotallenteelta käy ilmi, että Haataja luistelee kiekottomana kohti Jukurien päätyä, jossa on kiekollinen pelitilanne. Haatajan luistelulinjalla on lähes paikoillaan toinen päätuomari seuraten kiekollista pelitilannetta ja ollen selin Haatajaan nähden. Luistellessaan erotuomarin ohitse Haataja osuu oikealla jalallaan erotuomaria jalkaan, jonka seurauksena erotuomari menettää tasapainonsa ja kaatuu jäähän, kurinpitoraportissa käydään läpi.

- Kurinpitodelegaatio toteaa, että erotuomarit ovat osa jääkiekko-ottelua ja samanaikaisesti jäällä pelaajien kanssa. Pelaajien tulee kunnioittaa erotuomareita. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että pelaajien tulee luistellessaan katsoa eteensä ja välttää kontaktit erotuomarin kanssa. Vaikka jossain pelitilanteessa erotuomari olisi pelaajan näkökulmasta pelaajan edessä, pelaajalla ei ole oikeutta luistella erotuomarin ylitse. Yllättävissä tilanteissa, joissa pelaaja ei pysty välttämään kontaktia erotuomariin, pelaajan tulee vähintäänkin minimoida kontaktin voimakkuus erotuomarin kanssa.

Kurinpitodelegaatio ei ostanut Haatajan selitystä erotuomarin virheellisestä sijoittumisesta.

- Se ei anna pelaajalle oikeutta osua erotuomariin.

- Delegaatio toteaa myös, että erotuomarin vähäistä jalan liikuttamista ei voida pitää yllättävä eikä se näin ollen anna aihetta arvioida asiaa toisin. Erotuomarin takaapäin ohittavalla pelaajalla on vastuu ohittaa erotuomari siltä etäisyydeltä, ettei osumaa erotuomariin tapahdu.

Haataja on sivussa IFK:n seuraavasta kolmesta ottelusta (lauantaina Sport, tiistaina Ässät ja torstaina Kärpät).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.