HIFK jatkoi rynnistystään kohti suoraa puolivälieräpaikkaa, kolme pelaajaa teki kaksi maalia – Pelicans suli pahasti Mikkelissä

Helsingin IFK jatkoi voittojen tiellä SM-liigassa, kun se kukisti sarjajumbo Ässät 6-2-lukemin lauantai-iltana Porissa.

Kolme IFK:n pelaajaa onnistui kahdesti maalinteossa, kun Anton Lundell, Erik Thorell ja Iikka Kangasniemi tekivät kaksi maalia mieheen. Kangasniemi nousi osumiensa myötä SM-liigan maalipörssin toiselle sijalle.

IFK meni avauserässä 1-0-johtoon Thorellin osumalla, mutta Ässät nousi tasoihin ja meni 2-1-johtoon Niklas Appelgrenin ja Lenni Killisen osumilla.

Lundell nosti IFK:n 2-2-tasatilanteeseen toisessa erässä ja Thorell vei helsinkiläiset 3-2-johtoon. Päätöserän alussa Iikka Kangasniemi viimeisteli IFK:lle 4-2-osuman ja Lundell teki illan toisen maalinsa ja vei IFK:n 5-2-johtoon.

Kangasniemi teki vielä erän lopussa illan toisen maalinsa ja viimeisteli loppulukemiksi 6-2. Maalin aikaan Ässien Kristian Tuohilampi sai huitomisesta 5+20 -pelirangaistuksen ja hänen ottelunsa päättyi ennen aikojaan. Tuohilampi huitaisi IFK:n Micke-Max Åstenia ylävartalon seudulle.

Voitto tarkoitti sitä, että IFK nousi tasapisteisiin kuudentena ja viidentenä olevien Rauman Lukon ja Lahden Pelicansin kanssa. IFK jatkaa silti seitsemännellä sijalla, Lukko on kuudennella ja Pelicans viidennellä sijalla.

Jukurit nousi voittoon Pelicansista

Jukurit palasi voittojen tielle SM-liigassa, kun se nousi kolmen maalin tappioasemasta 4-3-voittoon Pelicansia vastaan Mikkelissä.

Pelicans aloitti ottelun vahvasti, sillä se meni 3-0-johtoon alle 10 minuutissa, kun Severi Lahtinen, Mikko Kousa ja Juhamatti Aaltonen onnistuivat maalinteossa.

Jukurit nousi kuitenkin ottelun aikana 3-3-tasatilanteeseen. 18-vuotias Kristian Tanus teki 1-3-kavennusmaalin avauserän aikana, Harri Kainulainen nosti Jukurit maalin päähän toisen erän alussa ja 18-vuotias puolustajalupaus Mikko Kokkonen teki kolmannessa erässä 3-3-tasoitusmaalin.

Ottelu eteni aina voittomaalikilpailuun asti, jossa ratkaisumaalin veivasi Jukureille Markku Flinck.