"Hieman hukassa" olevan F1-tähden tulevaisuus vaakalaudalla – korvaajaksi huhutaan amerikkalaista IndyCar-kuskia

Daniel Ricciardon tulevaisuus McLarenilla vaikuttaa olevan uhattuna.

Kokeneen F1-toimittajan Joe Sawardin mukaan McLaren on jo katsonut korvaajaa vastoinkäymisistä kärsineelle Daniel Ricciardolle, jonka aika brittitallissa on ollut toistaiseksi pettymys.

Sawardin tietojen mukaan McLarenin kehityskuski Colton Herta on vahvoilla seuraavaksi F1-kisakuskiksi ja Ricciardon korvaajaksi. 22-vuotias yhdysvaltalaiskuski ajaa tällä hetkellä IndyCar-sarjassa.

Ricciardolla on toki sopimusta jäljellä vielä tämä ja ensi kausi, mutta epävarmuus australialaisen tulevaisuudesta on Sawardin mukaan kasvanut heikkojen tulosten myötä.

– Ricciardo vaikuttaa olevan hieman hukassa McLarenilla ja jatkuvien huhujen mukaan Daniel korvataan 2024 (jos ei aiemmin) Colton Hertalla, amerikkalaisella, jonka Zak Brown uskoo avaavan portit Amerikan yritysmaailmaan, Saward kirjoittaa kolumnissaan.

– Nähtäväksi jää, onko Hertassa kaikki tarvittava F1-tähteyteen, mutta hänellä vaikuttaa olevan ainakin vauhtia.

McLarenin toimitusjohtaja Zak Brown on myöntänyt Hertan olevan tallin suunnitelmissa. Tälle aiotaan järjestää testitilaisuus McLarenin viime kauden F1-auton kanssa.

– Kyllä, meillä on suunnitelma Coltonin varalle, Brown kertoi Racer-lehdelle.

 – On Andreas Seidlin (McLarenin tallipäällikkö) asia kommunikoida siitä ulospäin, kun hän on valmis kommunikoimaan. Mutta kyllä, meillä on suunnitelma.

McLarenin toinen kisakuski Lando Norris teki aiemmin tänä vuonna kauden 2025 loppuun kestävän jatkosopimuksen. Järkälemäisen sopimuksen arvo on peräti 90 miljoonaa euroa.

Lue myös:

    Uusimmat