Hiekkavarkaat kiipelissä: Pariskunta yritti viedä 40 kiloa rantahiekkaa pois Sardiniasta – seuraavaksi edessä saattaa olla vuosien vankeustuomio

Latvala kaatoi autonsa kyljelleen 1:48
Video: Myös suomalaisilla on kokemusta Sardinian hiekoilta – Jari-Matti Latvalan ralli päättyi heinäkuun lopussa epäonnisesti kaatumiseen.

Hiekallako ei muka ole arvoa? Ranskalainen pariskunta saattaa saada vankeustuomion varkaudesta. Italian Sardiniassa vieraillut kaksikko yritti viedä mennessään 40 kiloa rantahiekkaa.

Hiekkavarkaat ovat sanoneet, etteivät tienneet tekevänsä rikosta. Pariskunnan mukaan he halusivat vain viedä hiekkaa tuliaisiksi kotiin, kertoo BBC.

Rannalta kerätty hiekka oli säilötty 14 muovipulloon ja asetettu pariskunnan katumaasturin takaosaan. Poliisit löysivät hiekan siina vaiheessa, kun epäillyt olivat nousemassa Ranskaan matkaavaan laivaaan.

Kaksikkoa uhkaa vankeustuomio, jonka mitta voi olla pisimmillään jopa kuusi vuotta. Erityisen raskauttavan teosta tekee se, että varkaus kohdistui julkiseen omaisuuteen.

Liidunvalkeaksi kutsuttu sardinialainen hiekka on italialaisen saaren ylpeyksiä ja sen vieminen pois on kiellettyä.

– Vain murto-osa Sardiniassa käyvistä turisteista käyttää aikansa kaivamalla ylös 40 kiloa hiekkaa, sardinialainen ympäristötieteilijä Pierluigi Cocco kommentoi BBC:lle.

– Mutta jos jaat summan puoleen ja kerrot sen viidellä prosentilla miljoonasta turistista, muutamassa vuodessa sillä olisi suuri negatiivinen vaikutus rantoihin – tärkeimpään syyhyn, jonka takia turistit Sardiniaan saapuvat, Cocco arvioi.

Lue myös:

    Uusimmat