Hevosten lemmiskelystä tehtiin eläinsuojeluilmoitus, väittää somehitti – ilmoitus olikin aiheellinen? "Voin kertoa, että kyseessä oli aiheellinen ilmoitus"

Hevosten lemmiskelystä tehtiin eläinsuojeluilmoitus, väittää somehitti 0:20
Katso video: Tästä hevostallin tapauksessa on kyse

Sosiaalisessa mediassa lähti leviämään tiistaina kirjoitus, jossa hevostallin omistaja kertoi saaneensa eläinsuojeluilmoituksen orin vapaasta astumisesta laitumella. Ympäristöterveyspäällikön mukaan eläinsuojeluilmoitus hevostallille oli aiheellinen.

Astumisen lisäksi omistaja kertoi saaneensa valituksen sairaannäköisestä ponista sekä siitä, että laitumella oli ollut runsaasti hevosen kakkaa. 

Hevostallin omistaja sai Facebook-päivityksellään paljon näkyvyyttä.

Kirjoittaja antoi päivityksellään olettaa, että kyseessä olisi ollut ikään kuin aiheeton ilmoitus. Eläinsuojeluilmoitus käännettiin huumoriksi ja ilmoittajaa pyydettiin "laittamaan laput silmille ja kuulosuojaimet korviin, jos tulee paha mieli".

Yli 30 hevosta kattava talli kommentoi MTV Uutisille, että tarkastaja oli tullut pihaan asti ja etsinyt sairasta kirjavaa ponia laitumelta.

– Sairasta ponia ei löydetty, kakkaa löytyy kyllä ja tosiaan ori astui tammaa laitumella. Tarkastaja oli vakavalla naamalla koko tarkastuksen ajan, talli kommentoi tilannetta.

Hevostallin mukaan käynti oli rutiininomainen, eikä tarkastettavalla jäänyt huomautettavaa paikan päällä.

– Aiheeton ilmoitus ehdottomasti. Ei se ainakaan mistään näistä kolmesta asiasta huomauttanut mitään. Kysyin vielä, että tuleeko näistä huomautettavaa ja se sanoi, että "ei tule". Ihmettelen jos tulee huomautettavaa, talli kertoo.

Ympäristöterveyspäällikkö eri mieltä asiasta

MTV Uutiset tavoitti Lohjan ympäristöterveyspäällikkö Pia Haltialan, jolle hevostallin ilmoitus on tiedossa.

Haltialan mukaan kyseessä oli täysin aiheellinen ilmoitus, josta on huumori kaukana.

– Tämä on käännetty sosiaalisessa mediassa huumorin puolelle. Voin kertoa, että kyseessä on ollut ihan aiheellinen ilmoitus. Meidän näkemyksen mukaan tässä on ollut syytä mennä paikan päälle, Haltiala kertoo.

Hän ei voi tapauksen keskeneräisyyden vuoksi kommentoida ilmoituksen aihetta kuitenkaan vielä tarkemmin.

– Siitä tulee hänelle tarkastuspöytäkirja ja asianosainen päättää varmasti itse, mitä hän haluaa niistä kertoa. Ei ole syytä kieltää luonnonmukaista astumista, kunhan huolehditaan vain eläinten hyvinvoinnista.

Haltiala haluaa kuitenkin korostaa, että eläinsuojeluilmoitukset otetaan aina vakavasti ja aiheettomat ilmotukset ovat ylipäätään erittäin harvinaisia.

– Meille tulee hyvin harvoin aiheettomia ilmoituksia. Sen sijaan aiheellisten ilmoitusten määrä kasvaa koko ajan.

Lue myös:

    Uusimmat