Hevosten korvia leikkaavat sarjaviiltäjät iskeneet jo 30 kertaa Ranskassa – onko kyseessä outo rituaali tai kieroutunut some-haaste?

Hevosiin, poneihin ja aaseihin kohdistuneet viiltelyt, korvien ja muiden elinten leikkaamiset ihmetyttävät viranomaisia Ranskassa, The Guardian kertoo.

Ranskan poliisin mukaan hyökkääjä tai hyökkääjät ovat viillelleet hevosia ja poneja, ja niiltä on leikattu useimmiten toinen korva irti. Irti leikattu korva on yleensä oikeanpuolimmainen.

Ranskan maatalousministerin Julien Denormandien mukaan hyökkäyksiä on ollut jo 30, joista ensimmäinen raportoitiin helmikuussa. Osa hyökkäyksistä on ollut yksityisissä talleissa ja osa eläinsuojissa, joissa pidetään löytöeläimiä.

Korvien, sisäelinten ja raajojen leikkaamista

Ranch of Hope -löytöeläinsuojaa Bourgogne-Franche-Comtén alueella pitävä Nicolas Demajean joutui käsirysyyn kahden hyökkääjän kanssa viikko sitten maanantaina.

Demajean oli kuullut pihalla huutavat siat ja nähnyt tunkeilijat hevosaitauksen lähellä. He joutuivat tappeluun, jossa hän sai veitsestä vammoja käteensä. Miehet pakenivat paikalta autolla.

– Ennen uskalsin jättää hevoset aitaukseen, mutta nyt minua pelottaa, Demanjean sanoo.

Eräässä viimeaikaisessa tapauksessa erään hevosen sisäelimet oli leikattu ulos. Heinäkuussa hyökkääjät paloittelivat aasin.

Useita teorioita

Ranskassa liikkuu nyt teorioita siitä, mikä motiivi hyökkääjillä voisi olla.

– Emme sulje mitään vaihtoehtoa pois, maatalousministeri Denormandie sanoo.

Tekojen taustalle on epäilty esimerkiksi jonkinlaista kulttia, jonka rituaali eläinten silpominen olisi. Esimerkiksi härkätaisteluissa matadori joskus leikkaa härän korvan "muistoesineeksi".

Viranomaiset tutkivat myös mahdollisuutta, että kyseessä olisi jokin kieroutunut sosiaalisen median haaste tai tekoja kopioitaisiin muista syistä. Mysteeri kuitenkin jatkuu yhä.

Tapauksia on ollut ympäri maan, ja Ranskan hevospiireissä ollaan erittäin huolestuneita. Maan ratsastusliitto on tarjonnut poliisille apua tapausten selvittämiseen. Monet tallit ovat hankkineet kameroita ja yövahteja eläinten turvaksi.

Video: Viime joulukuussa kerroimme erikoisesta tapauksesta, jossa joku ampui ainakin 20 hevosta kuoliaaksi pikkukaupungissa USA:ssa

1:18

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja