Hetkinen, mitäs täällä tapahtuu – Suomeen marraskuussa saapuva japanilaisfarmari näyttää epäilyttävän tutulta

Suzuki Jimny on sympaattisen näköinen maastoauto 1:05
Vaikka Suzuki harrastaakin nyt Toyotan automallien uudelleenbrändäämistä, on legendaarinen Jimny ihan aito Suzuki.

Suzukin uusi farmarimalli Swace on kuin ilmetty Toyota Corolla. Se johtuu siitä, että Swace on käytännössä uudelleenbrändätty Corolla.

Suomalaisten suosimaan autoluokkaan saadaan vielä tämän vuoden puolella uusi tulokas, kun Suzuki tuo markkinoille Swace-farmarin.

Kyseessä on perinteikkäälle japanilaisvalmistajalle itse asiassa paluu samaiseen autoluokkaan, sillä vuosina 1995–2002 sillä oli mallistossaan Baleno. Hintaansa nähden varsin edullinen Baleno oli useana vuonna maamme suosituin Suzuki.

Swace saapuu tarjolle ainoastaan hybridinä, mutta pistokemallia ei ainakaan toistaiseksi ole luvassa. Toyota Corollan tekniikkaan perustuvan ja myös sen ulkonäön vieneen Swacen hinnat alkavat 29 390 eurosta.

Swace tarjoaa monipuolisen vakiovarustelun jo edullisimmassa vaihtoehdossa. Etenkin kuljettajaa avustavia, turvallisuutta parantavia järjestelmiä on runsaasti aina jalankulkija- ja pyöräilijätunnistuksella varustetusta törmäyksenestoavustimesta alkaen. Pelkän kaistavahdin lisäksi järjestelmä ohjaa autoa takaisin kaistalle ja pitää sen keskellä kaistaa. Mukautuva vakionopeussäädin toimii pysähdyksiin saakka.

Sama uudelleenbrändäys tehtiin aiemmin toiselle Toyotalle, sillä kesällä Suzuki esitteli 57 000 euron Across-pistokehybridin, joka on käytännössä RAV4 Suzukin logolla.

Toyota-Suzukien taustalla on japanilaisvalmistajien tuore yhteistyö, sillä ne ostivat viime vuonna palan toisistaan. Toyota hankki lähes viiden prosentin omistusosuuden Suzukista, kun taas japanilaiskaksikosta pienempi näykkäisi isommastaan 0,2 prosenttia.

Lähde: Suzuki

Lue myös:

    Uusimmat