Hetkessä huumaavan upea katse: Näin käytät ripsentaivuttimia oikein

Kauneusalan hurmaava ammattilainen Mariela Sarkima neuvoo, miten ja milloin ripsentaivutinta kannattaa käyttää saadakseen kauniin, avartuneen katseen ja huumaavan upeat ripset.

Hius- ja meikkitaiteilija Mariela Sarkiman kotoa löytyy tällä hetkellä yli 20 erilaista ripsentaivutinta: vertailua tehnyt ja itsekin ripsentaivuttimen suunnittelut kauneusalan ammattilainen tietääkin, mikä on toimivan ripsentaivuttimen salaisuus.

– Tärkeintä hyvässä ripsientaivuttimissa on oikeanlainen kaari, Sarkima kuvaa.

– Jos ripsientaivutin aukeaa niin paljon, että pystyt runttaamaan sitä oikein kovaa, riskinä on että myös puristat liian kovaa. Silloin ripsistä tulee kolmiomaiset, eli niihin tulee näkyvä taite. Ripsentaivutinta saa kyllä painaa napakasti, mutta ei rusentaen, koska silloin ripsi saattaa mennä poikki.

Meikkitaiteilija muistuttaa muutoinkin olemaan hellä otteissaan ripsiä taivutellessa. Mutta millaiset ripset sitten kaipaavat taivutusta?

– Lähtökohtaisesti suomalaisten ripset sojottavat verhona alaspäin, joten kyllä ne hieman taivutusta kaipaavat. Ja mitä enemmän ikää tulee, sitä enemmän luomi alkaa laskemaan: ripsientaivuttimilla pystyt huijaamaan ja kohottamaan katsetta hetkessä, Sarkima kuvailee hymyillen.

Milloin ripsentaivutinta käytetään?

Mariela Sarkima muistuttaa, että ripset taivutetaan aina ennen ripsivärin levittämistä.

– Ripsivärissä on nykyään niin hyvät polymeerit, jotta ripsiväri olisi kestävä: se myös tarkoittaa sitä, että ripsi tulee kovaksi. Jos sellaista ripseä lähtee taivuttamaan, sehän katkaisee sisällä olevan ripsikarvan, meikkitaiteilija varoittaa.

– Ripsiä kannattaa taivuttaa esimerkiksi suihkun jälkeen, kun on ripset ovat vielä vähän kosteat. Kun ripsi on vähän kostea, se on helpompi vääntää muotoonsa, Sarkima vinkkaa.

Ripsien taivuttamisen jälkeen mascara kruunaa lookin.

– Ihannelopputulos on, että ripset ovat kaarevat ja viuhkamaiset, niin että ne avartavat katsetta. Ripsiväri muokkaa ripset kauniisti kaartuviksi.

– Jos on taivuttanut ripsiä liikaa, että ne taipuvat taakse lähes luomiin kiinni ja lisätessäsi vielä ripsiväriä ylös ja alas, ilme näyttää hämmästyneeltä: Molla Maijan silmät eivät ole ihannelopputulos! Sarkima nauraa.

Meikkitaiteilija myös muistuttaa, että hyviä ripsientaivuttimia voi ja kannattaa käyttää iästä riippumatta.

– Esimerkiksi 64-vuotias äitini ei käyttänyt mielellään ripsentaivutinta, koska hän pelkäsi, että ohentunut luomen iho jäisi ripsientaivuttimien väliin. Jos tuote on superlaadukas ja oikean mallinen, näin ei pitäisi käydä.

Sarkima vinkkaakin, että jokaisen naisen meikkipussukasta tulisi löytyä ripsientaivuttimet.

– Jos jokin tuote pitäisi ottaa mukaan autiolle saarelle, ottaisin mukaan hyvän ripsentaivuttimen. Harvoin teen mitään meikkiä, etten taivuttaisi ripsiä, Sarkima hymyilee.

Lue lisää ripsivinkkejä:

Osaatko laittaa ripsiväriä oikein? Katso videovinkki


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja