Hesburgerin perustaja: Aamupäivän puhun pihvistä, iltapäivän jätevedestä

18-vuotiaasta yrittäjänä toimineella Heikki "Hessu" Salmelalla on vihdoin eläkevuodet käsillä. Laakereilleen Salmela ei silti aio jäädä makaamaan; pää kun pursuaa uusia liikeideoita.

Heikki Salmela elää parhaillaan elämänsä mukavinta aikaa. Elämäntyö Hesburger-hampurilaisketjun parissa on hyvissä käsissä, kun omat pojat Kari ja Marko ovat ottaneet toiminnasta vetovastuun.

− Kyllä minä seuraan päivittäin myynnin kehitystä. Aamupäivän puhun pihvistä ja sämpylästä, iltapäivän jätevedestä, Salmela letkauttaa.

Niin, jätevedestä. Eläkevuosien lähestyessä voisi kuvitella, että yrittäjällä olisi vihdoin aikaa rauhoittua. Mutta mitä vielä, kun päässä muhii uusia ideoita.

Salmela on ollut viime aikoina mukana kehittämässä uudenlaista vedenpuhdistusteknologiaa. Patentti puhdistustulokseltaan edistyneelle pienpuhdistamolle on jo olemassa, ja Salmela uskoo, että Suomi tulee vielä tällä saralla maailmanlaajuisesti tunnetuksi.

− On hienoa, kun voi tehdä rauhassa ja hyvällä mielellä työtä, josta koko ihmiskunta voi hyötyä. En tee tätä rahan takia vaan siksi, että minulla on mielekästä tekemistä, Salmela painottaa.

Vaativa mutta antoisa yrittäjyys

Yrittäjyys on Salmelalle sydämen asia, todellinen elämäntapa. Yrittäjyys vaatii kovaa työntekoa ja pitkäjänteisyyttä sekä jatkuvaa kehittymistä.

Salmela tietää, ettei tie ole aina helppo. On kehityttävä ja tehtävä uutta, jatkuvasti. Jos jää paikalleen, kilpailija kiilaa välittömästi ohi.

− Viime viikon perjantaina ajattelin taas kerran, että miten selviän tästä. Niskassa oli viisi ongelmaa yhtä aikaa. Lopulta aloin oikein nauraa. Kun on riittävän kauan tässä toiminnassa mukana, asiat vain hyväksyy.

Salmela lisää, että markkinatalous on fantastinen asia, ja yrittäjyys antaa ihmiselle valtavan mahdollisuuden.

− Emme me kaikki ole yrittäjiä luonteeltamme, mutta asioihin voi asennoitua kuten yrittäjät asennoituvat.

Studio55/Jenni Kokkonen

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja