Herttuatar Meghanin rääväsuinen Samantha-sisko joutui poliisin kyseenalaiselle listalle: "Hän aiheuttaa huolta kuninkaalliselle perheelle"

Thomas Markle haluaa puhua tyttärelleen herttuatar Meghanille 0:50
Thomas Markle haluaa puhua tyttärelleen herttuatar Meghanille

Samantha Marklen sanomiset veivät naisen Scotland Yardin erityislistalle.

Herttuatar Meghanin siskopuoli Samantha Markle on arvostellut äänekkäästi sukulaistaan, tämän puolisoa prinssi Harrya ja muuta kuninkaallista perhettä useaan otteeseen kuluneen vuoden aikana. Nyt Marklen edesottamukset ovat saaneet seurauksensa, kertoo E! News.

Poliisin erikoisyksikko, jonka tarkoituksena on suojella kuninkaallisia, on sijoittanut Marklen listalle, jota kutsutaan "takertuvien henkilöiden listaksi", johtuen Marklen kuninkaallisiin kohdistuvasta "maineriskistä". 

Herttuatar Meghanin henkilokohtaisten virkamiesten kerrotaan puhuneen Scotland Yardin Fixated Threat Assesment Centren (FTAC) kanssa Marklesta. Viranomaiset ovat miettinet mahdollisisia seurauksia, mitä voisi tapahtua, jos Samantha Markle yrittäisi tavoittaa herttuattaren jälleen henkilökohtaisesti.

FTAC:n sivujen mukaan yksikön tarkoituksena on arvioida sekä hallita riskejä sen suhteen, että yksittäiset ihmiset pystyisivät häiritsemään, vaanimaan tai uhkaamaan julkisuuden henkilöitä. 

57-vuotias Samantha Markle matkusti Englantiin lokakuussa ja yritti toimittaa Meghanille kirjeen Kensingtonin palatsiin. Turvamiesten kerrotaan kuitenkin käännyttäneen Marklen kannoiltaan. 

Ennen yritystään kohdata herttuatar, Markle kertoi julkisesti televisiossa, että hänen matkansa tarkoituksena oli "tavallaan puhua hänen isänsä toiveista, ajatuksista ja tunteista, sekä toivottavasti toimittaa siskolleni viesti". 

Samantha Marklella ja herttuatar Meghanilla on yhteinen isä, 74-vuotias eläkkeellä oleva televisiosarjojen valo-ohjaaja Thomas Markle.

– Sussexin herttuattaren kaltaista henkilöä ei voi suojella tietämättä hänen perhetaustojaan. Mutta Samanthan kaltainen henkilö edustaa ennemmin riskiä kuin uhkaa. Hän ei ole tehnyt mitään rikollista, mutta hän aiheuttaa huolta kuninkaalliselle perheelle, Scotland Yardin lähd selittää Marklen listalle sijoittamista.

– On erittäin mahdollista, että kuninkaallisille aiheutuisi erittäin suurta häpeää. Samantha pystyisi järjestämään kohtauksen ja luomaan otsikoita toimillaan – ja rehellisesti hänhän on tavallaan jo tehnyt niin. 

Sekä Samantha Markle että Thomas Markle jättivät herttuatar Meghanin ja prinssi Harryn kuninkaalliset häät väliit toukokuussa. Tämän jälkeen Samantha Markle on kritisoinut sisartaan ja kuninkaallisia häikäilemättä, vertaamalla herttuattaren puolisoa prinssi Harrya muun muassa hamsteriin. 

Thomas Marklen oli tarkoitus saattaa tyttärensä Meghan alttarille häissään, mutta juuri häiden alla tuli ilmi tieto, että Markle oli tehnyt yhteistyötä paparazzin kanssa ja lavastanut kuvia tämän kanssa. Markle lopulta perui tulonsa häihin terveyssyihin vedoten. 

Tilanne johti Meghanin ja Thomas Marklen välirikkoon, jonka johdosta kaksikko ei ole puhunut kevään jälkeen. Tilanteesta harmistunut Thomas Markle on itsekin puhunut avoimesti tiedotusvälineille asiasta siinä toivossa, että saisi jälleen yhteyden tyttäreensä. 

Samantha Markle on usein tarttunut herttuattaren sanomisiin ja arvostellut niitä voimakkaasti. Kuitenkin lokakuussa, kun hovi tiedotti Meghanin ja Harryn odottavan esikoistaan, Marklella oli erilainen ääni kellossa

– Olen niin innoissani, olen niin onnellinen puolestanne ja olen todella, todella pahoillani menneistä jännitteistä, hämmennyksestä ja väärinkäsityksistä sekä aasimaisista asioista, joita olen sanonut, kun en ymmärtänyt mitä oli tapahtumassa. Halusin aioiden vaan toimivan isäni takia.

Tämä välirauha ei kuitenkaan kestänyt pitkään, sillä hiljattain Samantha Markle haukkui Meghanin ja Harryn joulukortin kuvan pystyyn. Kortissa oli ennenäkemätön kuva pariskunnan hääpäivältä, jossa kaksikko ihaili näyttäviä ilotulituksia. 

– Mielenkiintoista, että Sussexin herttua ja herttuatar ovat kääntäneet selkänsä. Ovatko ne maailmaa, vai Raglandin ja Marklen perheitä vastaan? Se on hieman surullista. Kohdatkaa joulun henki, Markle kirjoitti tuolloin sosiaalisessa mediassa. 

Samantha Markle ei itse ymmärrä joutumistaan takertuvien ihmisten listalle, ja on kommentoinut tilanteen olevan absurdi. 

– En ole maineriski.

Lue myös:

    Uusimmat