Mainos

Herttuatar Meghanin ja prinssi Harryn esikoinen kastetaan heinäkuussa – yksi kunnianarvoisa vieras ei saavu paikalle

6:07
Brittihovin uusin tulokas esiteltiin maailmalle kahden päivän ikäisenä.

Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin poika Archie Harrison kastetaan heinäkuussa. 

Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin toukokuussa syntyneen esikoisen, Archie Harrisonin, ristiäisistä on paljastunut yksityiskohtia. Ristiäisiä vietetään heinäkuussa, mutta tarkkaa päivää ei ole vielä kerrottu.

Archie kastetaan Pyhän Yrjön kappelissa. Paikalla on herttuaparille erityinen merkitys, heidät vihittiin siellä toukokuussa 2018. Harry on myös kastettu samassa kappelissa vuonna 1984.

Archie puetaan perinteiseen ristiäisasuun. Se on jäljitelmä alkuperäisestä pitsisestä kastemekosta, jonka kuningatar Victoria teetti ensimmäisen lapsensa ristiäisiin vuonna 1841.

Alkuperäistä mekkoa käytettiin 62:n kuninkaallisen vauvan ristiäisissä, myös prinssi Harryn ja prinssi Williamin, kunnes siitä tuli liian hauras, ja kuningatar Elisabet teetti siitä jäljennöksen.

Tilaisuuden toimittavat oletettavasti Windsorin kirkkoherra, pastori David Conner sekä Canterburyn arkkipiispa Justin Welby. Welby kastoi Meghanin, kun hän kääntyi anglikaaniseen uskoon ennen häitään, ja toimitti myös herttuaparin häät.

Lähes kaikki kuningasperheen jäsenet saapuvat ristiäisiin. Kuningatar Elisabet ei kuitenkaan osallistu, sillä hänellä on muita velvollisuuksia.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja