Herttuatar Meghan ei ole ainoa – myös nämä kuninkaalliset ovat puhuneet avoimesti keskenmenoistaan

2:32
Prinssi Harry kertoi onnesta ymmyrkäisenä hänen ja herttuatar Meghanin esikoislapsen syntymästä keväällä 2019

Herttuatar Meghan kertoi viime viikolla keskenmenostaan. Myös useat muut kuninkaalliset ovat kertoneet julkisesti kokemistaan menetyksistä.

Herttuatar Meghan paljasti viime viikolla New York Times -lehdessä julkaistussa kolumnissaan, että hän sai keskenmenon viime kesänä.

Herttuatar kertoi kirjoituksessaan, kuinka hän oli tuntenut kipua alkaessaan vaihtaa hänen ja prinssi Harryn 1-vuotiaan pojan Archien vaippaa.

– Kun pitelin esikoistani sylissäni, tiesin menettäväni toisen lapseni, herttuatar kirjoitti.

Herttuatar Meghan ei ole ainoa kuninkaallinen, joka on kertonut avoimesti menetyksestään. Brittihovin jäsenistä myös prinsessa Annen tytär Zara Tindall kertoi joutuneensa kokemaan kaksi keskenmenoa ennen kuin sai toisen tyttärensä vuonna 2018.

– Alkuun on jakso, jolloin asiasta ei voi puhua, koska se tekee niin kipeää, mutta kuten kaikessa muussakin, aika parantaa haavat, hän sanoi Sunday Times -lehdelle.

Lena-tytär syntyi vuonna 2018, mutta Zara ja Mike Tindallilla oli ennestään vuonna 2014 syntynyt tytär Mia.

Myös prinssi Edwardin puoliso herttuatar Sophie on kokenut kovia. Wessexin herttuaparilla on kaksi lasta, vuonna 2003 syntynyt Lady Louise ja neljä vuotta nuorempi Severnin varakreivi James.

Ennen lastensa syntymää herttuatar Sophie kuitenkin pelkäsi, ettei hän välttämättä voi saada lapsia. Hän oli kokenut kaksi vuotta ennen esikoistyttären syntymää kohdun ulkopuolisen raskauden, jonka jälkeen hänelle oli Daily Mailin mukaan kerrottu, ettei hän välttämättä voi saada enää lapsia.

Myös Louisen syntymä oli dramaattinen kokemus, sillä pahasta verenvuodosta kärsinyt Sophie jouduttiin myös tuolloin kiidättämään hätäsektioon sairaalaan, kun sekä äidin että tyttären henki oli vaarassa.

Norjan kuningatar Sonja koki hänkin keskenmenon vuonna 1970. Tuolloin 32-vuotias Sonja joutui sairaalaan kuninkaalliselta jahdilta odottaessaan hänen ja kuningas Haraldin esikoispoikaa. Raskaus oli edennyt jo yli puolivälin.

– Muistan outojen naamojen kumartuneen ylleni matkalla sairaalaan. Se oli kammottavaa, Sonja on muistellut 50 vuoden takaisia tapahtumia.

Kuningatar on kertonut, että hän joutui myös keskelle ikäviä spekulaatioita, joissa pohdittiin, voiko hän synnyttää perillisen. Prinsessa Märtha Louise syntyi kuitenkin syyskuussa 1971, vain vuosi keskenmenon jälkeen, ja kruununprinssi Haakon vuonna 1973.

Belgian entinen kuningatar Fabiola kertoi vuonna 2008 joutuneensa käymään läpi peräti viisi keskenmenoa.

– Menetin viisi lasta, mutta opin elämään asian kanssa, kuningas Baudouinin puoliso sanoi vuonna 2008 People-lehden mukaan.

Kun kuningaspari ei saanut lapsia, periytyi kruunu kuningas Baudouinin kuoltua vuonna 1993 tämän nuoremmalle veljelle Albert II:lle. Kuningatar Fabiola menehtyi vuonna 2014.

Jordanian leskikuningatar Noor on kertonut muistelmissaan hänen aviomiehensä kuningas Husseinin tunteettomasta reaktiosta, kun hän sai keskenmenon.

Noor kertoi kirjassaan, että aviomiehen vastaus kaikkiin Noorin henkilökohtaisiin huolenaiheisiin oli se, että maailmassa olemassa on myös suurempia ongelmia.

– Tämä mies, jolla oli suurin sydän koko maailmassa, ei voinut puhua asioista, jotka olivat hänelle henkilökohtaisesti tuskallisia juuri siksi, että hän tunsi kivun niin syvästi. Hän ei yksinkertaisesti kyennyt käsittelemään sitä, Noor kuvaili People-lehden mukaan kirjassaan.

Myös Luxemburgin prinssi Louis'n ex-vaimo Tessy Anthony kertoo parin joutuneen kohtaamaan keskenmenon ennen kuin pari erosi vuonna 2019. Parilla on avioliitostaan kaksi poikaa: prinssit Gabriel ja Noah.

– Minulle avioero oli yksi vaikeimmista asioista, joita olen joutunut kohtaamaan. Tunteet olivat samankaltaisia, kun sain keskenmenon odottaessani kolmatta lastani, Luxemburgin entinen prinsessa on kertonut Instagramissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja