Herttuatar Catherine teki keväällä salaa vapaaehtoistyötä ja ystävystyi 85-vuotiaan kanssa: "Olimme vain Catherine ja Len"

Mikä hehku! Näin herttuatar Catherine edusti raskauden aikana 0:25
Näin upeana herttuatar Catherine edusti kolmannen raskautensa aikana.

Catherine vieraili kuluvalla viikolla 85-vuotiaan Len Gardnerin luona, jolle herttuatar toimi keväällä "puhelinystävänä".

Prinssi William ja herttuatar Catherine aloittivat 6. joulukuuta junakiertueensa, jonka myötä he kiertävät vajaan viikon verran Iso-Britanniaa virallisissa edustustilaisuuksissa. Kiertueen myötä Catherine pääsi tapaamaan erityisen henkilön: 85-vuotiaan Len Gardnerin, jonka kanssa Catherine on soitellut keväästä lähtien muutaman jopa 30 minuuttia kestäneen puhelun, kertoo Daily Mail

Gardner sairastaa itse syöpää ja hän toimii oman, dementiaa sairastavan vaimonsa Shirleyn omaishoitajana. Catherine ja William piipahtivat pariskunnan luona Batleyssa osana nelipäiväistä junakiertuettaan Iso-Britanniassa. 

Herttuatar Catherinen ja Gardnerin yhteydenpito alkoi keväällä, kun Gardner sai puhelun Royal Voluntary Service -järjestöstä, josta ilmoitettiin, että mies saisi kuninkaallisen puhelinystävän. 

– Se oli melkoinen yllätys. Minulta kysyttiin, haluaisinko puhua jonkun tärkeän ihmisen kanssa siitä, kuinka poikkeusaika on vaikuttanut minuun vanhempana ihmisenä, Gardner kertoo. 

Gardner tiedusteli soittajalta, kenen kanssa hän pääsisi puhumaan asiasta. Järjestöstä ei osattu tuolloin vastata kysymykseen. Vastaus selvisi kuitenkin seuraavana päivänä. Gardner kertoo olleensa aluksi hämmentynyt asiasta, mutta ilmoittaneensa, että hänelle olisi ilo keskustella herttuattaren kanssa. 

– Olin ällikällä lyöty. Ja ensimmäinen kysymykseni oli "kuinka puhuttelen sinua?" sillä haluan toimia oikein. Hän vastasi, että "kutsu minua Catherineksi". Ja siitä hetkestä alkaen, seuraavan 30 minuutin ajan olimme vain Catherine ja Len. 

Garderin mukaan kaksikko keskusteli töistä, perheistä sekä maista, joissa mies on elämänsä aikana vieraillut. Keskustelun käännyttyä ruuanlaittoon tunnelma Gardnerin ja herttuattaren välillä keveni entisestään. Gardnerin lempiruokaa on pasta, mikä kiinnitti erityisesti Catherinen huomion. 

Catherine oli tiedustellut mieheltä tekeekö hän itse omaa pastaansa. Mies vastasi ettei valitettavasti tee, sillä hänellä ei ole itsellään pastakonetta. Lisäksi pastaan käytettävää tiettyä jauhoa on Gardnerin mukaan vaikeasti saatavavilla. Keskustelun aikana Gardner kutsui Catherinea sanalla "love" (suom. rakas). 

– Kyllä, käytin sanaa "rakas" sillä se on pohjoinen sana. Emme tarkoita mitään syvällistä sillä. Tarkoitus on ystävällinen.   

Muutama päivä Gardnerin ja Catherinen ensimmäisen keskustelun jälkeen miestä odotti jälleen uusi yllätys. Gardner nimittäin sai lähetyksen suoraan Buckinghamin palatsista, sillä Catherine oli lähettänyt tälle pastakoneen sekä tiettyä italialaista jauhoa, josta pastaa valmistetaan. 

– Nyt me syömme pastaa noin kerran viikossa. Tuoretta, kotitekoista pastaa. 

Herttuatar Catherine osallistui keväällä salaa vapaaehtoisohjelmaan, jonka kautta vapaaehtoiset toimivat puhelinystävinä vanhuksille. Gardner ja Catherine soittivat toisilleen toistamiseen keväällä jakaakseen lisää kuulumisia keskenään. 

Gardnerin mukaan herttuatar Catherinen tapaaminen kasvotusten ei tuntunut enää niin jännittävältä, kun kaksikko oli ehtinyt tutustua toisiinsa puhelimitse. 

– Olen erityisen tyytyväinen tästä päivästä. Se säilyy muistoissani aina. 

Lue myös:

    Uusimmat