"Hermot menee!" Näin uudistettu Esplanadi jakaa helsinkiläisten mielipiteitä

Kaupunkilaiset tuohtuivat Helsingin keskustan katuremonteista 9:48
Katso video: Osa kaupunkilaisista tuohtui Helsingin keskustan katuremonteista. Näin Huomenta Suomen Mika Tommola selvitti asiaa.

Tänään Helsinki-päivänä esiteltiin uudistettu Esplanadi. Kaupunki on erittäin innoissaan projektistaan, mutta rivikansalaisilta kesäkatu sai myös paljon kritiikkiä.

Huomenta Suomi kävi Espalla selvittämässä, mistä on oikein kyse.

Helsingin kaupungin liikenne ja katusuunnittelupäälikkö Pihla Kuokkasen mukaan Espan uudistettu ilme tuo paljon uutta ja jopa yllättävää alueelle.

Mallina kesäkaupungille on toiminut Tukholma, jossa on jopa kymmeniä kesäaukiota.

Espan kadulle on ilmestynyt kukkiva keidas, jossa voi jo nauttia alkavasta kesästä.

Pyöräilijät saivat uuden pyörätien, mutta esimerkiksi autoilijoille uudistus on tuonut päänsärkyä. Kaistojen määrä väheni kahdesta yhteen. Myös parkkipaikkoja poistettiin. Välillä jonoissa menevät hermot, kun liikenne ruuhkautuu.

Kuokkanen muistuttaa, että nyt vaaditaan vähän sopeutumisaikaa. Palautetta kansalaisilta on jo tullut paljon.

Yksi Huomenta Suomen bongaama pyöräilijä myöntää, että asfalttinen pyörätie on tasainen ja näyttävä, mutta entiset kaksipyöräisten väylät olivat ihan riittävät.

Kyllä pyöräilijälle on tosi hyvä, että on uusi pyörätie! [Se on] paljon leveämpi, lisää toinen pyöräilijä. 

Helsinki täyttää tänään 473 vuotta. Helsinki-päivän kunniaksi on luvassa lähes 170 maksutonta tapahtumaa ympäri kaupunkia konserteista katuteatteriin ja puistodiskoista yö-koristurnauksiin.

Helsinki-päivää on vietetty vuodesta 1959 lähtien. Perinteisiin kuuluvat myös pormestarin aamukahvit, Stadin Kundin ja Friidun nimeäminen sekä Helsinki-päivän vauvan juhlistaminen.

Lue myös:

    Uusimmat