Herkuttele keväisillä cocktailpaloilla

Helpot cocktailpalat sopivat loistavasti kevään juhliin. Valmiista patongista on helppo tehdä herkullisia pikkusuolaisia. Katso tästä Maikkari Koti & Makuja -sivujen suussa sulavat reseptit.

Ruis-valkosipulipatonki on hapatetusta ruistaikinasta valmistettu patonki, joka on täytetty valkosipulivoi-yrttitäytteellä. Jauhoista 64 % on ruista. Taikina sisältää myös 14 % jyvä- ja siemensekoitusta. Täyteläinen valkosipuli-yrttivoi täydentää rukiin vahvaa makua.

Ruis-valkosipulipatonkipalat

noin 6:lle

  • 1 pkt Myllyn Paras Ruis-valkosipulipatonki (175 g)
  • 100 g savulohta tai jättikatkarapuja
  • tuoretta tilliä tai basilikaa

Viipaloi sulanut rukiinen patonki vinoiksi viipaleiksi. Laita sulaneelle patongille cocktailtikulla savulohi rullana kumollaan olevan patonkiviipaleen päälle ja koristeeksi tilliä ja basilikaa.

Vinkki: Valkosipulin ystävät voivat lisätä päälle marinoidun valkosipulinkynnen.

Patongin käyttö: Sulata ja lämmitä patonki varovasti mikroaaltouunissa. Sulatusaika vaihtelee mikroaaltouuneittain. Voit myös antaa patongin sulaa huoneenlämmössä noin tunnin ajan.

Vinkki: Saadaksesi patongille rapean kuoren, sulata ja lämmitä jäinen patonki 225-asteisessa uunissa noin 10 min.

Feta-tomaattipalat

noin 30-40 kpl

  • 1 pkt Myllyn Paras Voitaikinalevyjä (500 g) tai Isoa Lehtitaikinalevyä (600 g)
  • munaa
  • unikonsiemeniä
  • Täyte:
  • noin 200 g mozzarellaa
  • noin 300 g parsaa tai latva-artisokan sydämiä
  • 1 tlk aurinkokuivattuja tomaatteja (noin 200/350 g)
  • oliiveja
  • punapippuria

Ota pienellä pyöreällä (halkaisija 4 cm) muotilla vähän sulaneista taikinalevyistä pyörylöitä. Voitele ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista 225-asteisen uunin keskiosassa noin 10 min.

Täytä taikinapyörylät halkaisemalla ne keskeltä ja laittamalla täytteitä väliin.

Katso lisää pikkusuolaisten reseptejäMaikkarin Koti & Makuja -sivuilta.

Lue myös:

    Uusimmat