Helpot cocktailpalat sopivat loistavasti kevään juhliin. Valmiista patongista on helppo tehdä herkullisia pikkusuolaisia. Katso tästä Maikkari Koti & Makuja -sivujen suussa sulavat reseptit.
Ruis-valkosipulipatonki on hapatetusta ruistaikinasta valmistettu patonki, joka on täytetty valkosipulivoi-yrttitäytteellä. Jauhoista 64 % on ruista. Taikina sisältää myös 14 % jyvä- ja siemensekoitusta. Täyteläinen valkosipuli-yrttivoi täydentää rukiin vahvaa makua.
Ruis-valkosipulipatonkipalat
noin 6:lle
- 1 pkt Myllyn Paras Ruis-valkosipulipatonki (175 g)
- 100 g savulohta tai jättikatkarapuja
- tuoretta tilliä tai basilikaa
Viipaloi sulanut rukiinen patonki vinoiksi viipaleiksi. Laita sulaneelle patongille cocktailtikulla savulohi rullana kumollaan olevan patonkiviipaleen päälle ja koristeeksi tilliä ja basilikaa.
Vinkki: Valkosipulin ystävät voivat lisätä päälle marinoidun valkosipulinkynnen.
Patongin käyttö: Sulata ja lämmitä patonki varovasti mikroaaltouunissa. Sulatusaika vaihtelee mikroaaltouuneittain. Voit myös antaa patongin sulaa huoneenlämmössä noin tunnin ajan.
Vinkki: Saadaksesi patongille rapean kuoren, sulata ja lämmitä jäinen patonki 225-asteisessa uunissa noin 10 min.
Feta-tomaattipalat
noin 30-40 kpl
- 1 pkt Myllyn Paras Voitaikinalevyjä (500 g) tai Isoa Lehtitaikinalevyä (600 g)
- munaa
- unikonsiemeniä
- Täyte:
- noin 200 g mozzarellaa
- noin 300 g parsaa tai latva-artisokan sydämiä
- 1 tlk aurinkokuivattuja tomaatteja (noin 200/350 g)
- oliiveja
- punapippuria
Ota pienellä pyöreällä (halkaisija 4 cm) muotilla vähän sulaneista taikinalevyistä pyörylöitä. Voitele ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista 225-asteisen uunin keskiosassa noin 10 min.
Täytä taikinapyörylät halkaisemalla ne keskeltä ja laittamalla täytteitä väliin.
Katso lisää pikkusuolaisten reseptejä Maikkarin Koti & Makuja -sivuilta.