Mauritiuksen ruokakulttuuri on varsin monipuolista siksi, että sen asukkaat ovat etnisiltä taustoiltaan hyvin erilaisia. Suurin etninen ryhmä on intalaistaustaiset hindut. Ja curry on suosittu mauste, kuten arvata saattaa.
Paradiso hotellin pääkokki Francis Pathe halusi lähettää kaikille Studio55.fi-ohjelman nettilukijoille terveiset ja aidon currykanan reseptin.
Näitä tarvitaan:
800 g kanasuikaleita
100 g curryjauhetta
100 g silputtua sipulia
50 g valkosipuli- & inkivääritahnaa
5 g kurkumajauhetta
200 g muskattua tomaattia
1 kahvikupillinen öljyä
persiljaa, timjamia, korianteria ja curry lehtiä
suolaa, pippuria
Näin se tehdään:
− Ruskista pannulla kanaviipaleet öljyssä. Siirrä ne sitten toiseen astiaan odottamaan.
− Lisää tähän samaan pannuun curryjauhe, sipuli, inkivääri, valkosipuli, timjami, korianteri, currylehdet ja kurkuma. Hauduta alhaisella lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää murskattu tomaatti ja noin puoli kuppia vettä tai kanalientä. Anna kiehua hiljaisella lämmöllä noin 15 minuuttia.
− Lisää paistetut kanasuikaleet currykastikkeeseen ja jätä hautumaan noin 5 minuutiksi.
− Mausta suolalla ja pippurilla.
− Tarjoillaan höyrytetyn riisin ja ruskeiden papujen kanssa. Myös kiinankaali sopii lisukkeeksi.
Studio55.fi/Markku Veijalainen