Herkkuvuoret, alkoholi, roskaruoka – mitkä ruokaostokset nolottavat kassalla?

Ruokaostokset kuuluvat jokaisen arkipäivään, mutta kassahihnalle ei aina välttämättä kehtaisi latoa aivan kaikkea ostoskärryjen sisällöstä.

Kauppareissut ovat muodostuneet monille rutiiniksi ja ruokaostokset suoritetaan usein siitä samasta tutusta lähikaupasta. Ruokavalinnat ovat jokaisen ihmisen henkilökohtainen asia, eikä ostoskassin sisältöä halua välttämättä kailottaa koko maailmalle. Ostokset on kuitenkin esiteltävä lähietäisyydeltä ainakin yhdelle ihmiselle: kaupan kassalle. Tämä saattaa joskus olla vaivaannuttavaa ja noloa.

MTV3.fi:n Lifestyle-toimituksessa posket punoittavat kaupan kassalla muun muassa herkkujen ja valmisruoan takia:

– Jos on ne päivät ja hirveät mässäyshimot, niin onhan se aivan järkyttävän noloa latoa liukuhihnalle toinen toistaan järkyttävämpiä kaloripommeja, kuten nyt vaikka hormoonihirmun unelmakombo pakastepitsaa ja jäätelöä. Varsinkin jos kassalla on hyvännäköinen ja sporttinen nuori miesmyyjä. Jos on itseä rumempi kassa, niin sitten ei nolota.

– Hävettää ostaa valmisruokaa. En yleensä osta, joten silloin kun vahingossa (tai laiskana) ostan, ällötän itseäni. Muut asiat eivät oikeastaan nolota. Usein ostan tavaraa varastoon (olutlaatikoita, karkkia, sipsiä) ja välillä huomaan, että se vaikuttaa ehkä muista oudolta. Mutta ei se itseäni nolota.

Myös ravintolaostokset, erityisesti roskaruoat, saattavat tuottaa joillekin omantunnontuskia.

– Olen kuullut joidenkin harrastava sitä, että on puhuvinaan kännykkään samalla kun tilaa vaikka hampurilaisia Mäkkärissä: – Ai minkä aterian sä haluat… ja millä juomalla? Okei, kaksi niitä.

Kyttäätkö muiden ostoksia?

Ruokaostosten häpeily ei välttämättä rajoitu pelkästään omiin ostoksiin. Jotkut nimittäin kiinnittävät huomiota myös naapurin ostoskorin sisältöön.

– Joskus kävelen kaupassa laput silmillä, mutta välillä kyllä kyttään porukan ostoksia. Ihmettelen juuri niitä muiden ostamia einesruokia itsekin, sekä jos lapsille ostetaan kamalasti karkkia tai hihnalla on muuten paljon kaikkea epäterveellistä safkaa. Joskus ihastelen muiden ostoksia. Jos esimerkiksi vanhus ostaa kahvipaketin ja pullapitkon, hänelle on varmaan tulossa jotain mukavia vieraita kylään. Siitä tulee hyvä mieli.

– Jos jono on pitkä, niin huvitan kyllä itseäni kyttäämällä muiden ostoksia ja huomaan vähän tuomitsevani, jos reilusti ylipainoinen ihminen ostaa niitä samoja herkkuja kuin minä.

Nolottaako sinua suorittaa ruokakaupassa tai ravintolassa tiettyjä ostoksia? Onko sinulla paheita, joita et haluaisi paljastaa lähikaupan myyjälle? Entä kyttäätkö muiden asiakkaiden ruokaostoksia ja miksi?

Petra Kiiski/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat