10 ärsyttävintä ihmistyyppiä, joihin olet taatusti törmännyt ruokakaupassa

ruokakauppa, ostoskärryt
Ruokakaupassa asiointi voi joskus olla harvinaisen ärsyttävää. Shutterstock

Sinäkin olet taatusti törmännyt tällaisiin ihmisiin asioidessasi ruokakaupassa. Vai oletko jopa yksi heistä?

Ruokakaupassa asioiminen on parhaimmillaan rutiinitoimenpide, josta voi suoriutua seesteisessä zen-mielentilassa. Usein kuitenkin supermarketista löytyy valitettavasti se yksi tyyppi, joka pilaa kaiken...

1. Tyyppi, joka tyhjentää kolikkokukkaronsa kassalle

Mikäpä sen mukavampi tapa tuhlata muiden aikaa, kun maksaa ruokaostokset mahdollisimman pienillä kolikoilla. Eikä kolikoita kannata missään nimessä laskea valmiiksi, ehei! Ne kaadetaan tietysti kukkarosta kassatyöntekijän nenän eteen valtavana röykkiönä. Viisi senttiä, kymmenen senttiä, viisitoista senttiä...ehkä pian on jo 50 euroa täynnä!

2. Tyyppi, joka poistuu jonosta tekemään ostoksia

Kaikki ostokset ovat jo kassalla, mutta "ai niin, taas se vessapaperi unohtui". Ja näin saadaan kassajono seisomaan, kun Pertti laahustaa supermarketin taaimmaiseen nurkkaan unohtuneita ostoksiaan haalimaan. Mitä jos lukisit sitä ostoslistaa tarkemmin?

3. Tyyppi, joka poistuu jonosta punnitsemaan tuotteita

Myös hedelmät ja vihannekset kannattaisi punnita jo siellä hedelmä- ja vihannesosastolla. Mielellään voisi vielä tarkistaa, että muovipussissa on oikean tuotteen hintalappu. Ei, paprika ei ole porkkana.

4. Tyyppi, joka on muuten vain jumittunut jonoon

Menet kiltisti kassajonoon ja edeltäsi ihmiset saavat ostoksensa hoidettua. Mutta aivan edessäsi on se tyyppi, joka ei vain liiku. Tuo tyyppi ei ole ymmärtänyt, että jonossa kuljetaan eteenpäin. Hän ei siirrä ostoskoriaan tai -kärryään eteenpäin, hän vain seisoo, vaikka hänen ja seuraavan asiakkaan välissä on jo reilusti tilaa. Tämän seurauksena takanasi tulevat ihmiset joutuvat jonottamaan karkkihyllyllä asti.

5. Tyyppi, joka menee pikakassalle, vaikka hänen korissaan on ainakin 20 tuotetta

Hetkinen, eihän pikakassalle saa mennä, jos sinulla on yli viisi tuotetta? Ei niin, mutta silti joka kerta näet kaupassa aikuisen ihmisen, joka taatusti osaa laskea, mutta joka levittää kaikki tuotteensa hihnalle – ja niitä ostoksiahan on reilusti enemmän kuin viisi. Katsot häntä pahasti ja, kun katsot ympärillesi, näet, että niin tekevät kaikki muutkin. Sama tyyppi muuten vie vaatekaupassa liian monta vaatekappaletta sovituskoppiin.

6. Tyyppi, joka rohmuaa ilmaisnäytteitä ja maistiaisia

Ilmaisnäytetarjoiluissa on yleensä useampikin tyyppi, joka vainuaa, kun jotain ilmaista on tarjolla. Vaikka näyte-etiketin mukaan ei pitäisi ottaa kuin yksi näyte, tulevat tällaiset tyypit aina uudelleen ja uudelleen. "Kaverille myös..." Missään ei vain näy seuralaisia.

7. Tyyppi, joka jakelee neuvojaan

Valitset rauhassa avokadoja, kun joku tulee viereesi neuvomaan, mistä tunnistaa kypsän avokadon. Ei näin. Valitset tahallasi kypsän avokadon vierestä onnettoman näköisen hedelmän, sillä et halua antaa tälle tyypille tyydytystä siitä, että hänen vinkkinsä olisi vaikuttanut ostopäätökseesi.

8. Tyyppi, joka ei osaa arvioida ostostensa määrää

Tämä tyyppi tulee kauppaan ostamaan maitotölkkiä, mutta päätyy kassalle syli täynnä tarjoustuotteita, jotka putoilevat lattialle. Joskus tämä tyyppi tajuaa ottaa korin, mutta silloin sekään ei riitä – ostoskärryä olisi tarvittu. 

9. Tyyppi, joka kailottaa puhelimeen yksityisasioitaan

Vaikka nautit juorujen kuuntelemisesta, ei sinua kiinnosta tietää, että Reijon vaimolle tuli ihottumaa mansikoista – ja ilmeisesti se on Reijon vika. On melko epäkohteliasta huutaa puhelimeen kaupassa.

10. Tyyppi, joka antaa lastensa tehdä mitä huvittaa

Siellä se pikku Pirkko-Kerttuli viipeltää vapaana, margariinirasioita availlen ja niiden sisältöä kielellä lipoen. Samaan aikaan pellavapäinen Jussi-Petteri on päättänyt täyttää tuntemattoman Raija-mummon ostoskärryn muropaketeilla, eikä suostu lopettamaan.  "Antaa lasten leikkiä", hymyilee tämä ärsyttävä äiti- tai isätyyppi, jonka mielestä ruokakaupassa käyminen on "omaa aikaa" ja lasten kaitseminen kerrankin muiden vastuulla.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja