Mainos

Herkät kuvat ja tarinat: "Papu" ja kumppanit syntyivät ensimmäisten joukossa 2017 – "Vitsailimme jo kesällä, että saadaan eka vauva"

Suomi 100 -juhlavuosi alkoi muutamassa suomalaisperheessä erittäin onnellisten tähtien alla. MTV.fi kokosi yhteen ensimmäisten joukossa syntyneiden vauvojen tarinat.

Samaan aikaan, kun koko Suomi virittäytyi viime viikonloppuna uuteen vuoteen ja ihasteli rakettisadetta, teki Vaasan keskussairaalassa pieni tyttövauva matkaansa maailmaan.

Saara Särkelän esikoinen päästi ensimmäisen parkaisunsa pian kello yhden jälkeen yöllä. Vauvan piti syntyä jo hyvissä ajoin ennen jouluaattoa, mutta tyttö päätti pantata tuloaan näyttävästi Suomi 100 -juhlavuoden kynnykselle.

– Lähdimme sairaalaan jo 30.12. aamulla lapsivesien tihkumisen vuoksi. Synnytys meni tosi hyvin. Ei tarvinnut jännittää, kun oli ammattitaitoista henkilökuntaa ympärillä, jotka loivat turvallisen ja myönteisen ilmapiirin, tyttärensä kanssa juuri kotiin päässyt Saara Särkelä kertoo MTV.fille.

Vuoden ensimmäisestä vaasalaisesta kertoi ensin Pohjalainen. Saaran synnytys oli lehden mukaan uudenvuodenyönä sairaalan synnytysosaston ainoa.

– Aluksi näytti siltä, että vauva syntyy vuoden 2016 viimeisillä tunneilla, mutta niin vaan hän odotutti meitä uuden vuoden puolelle, äiti kertaa.

Saaran tyttövauva painoi syntyessään 3 650 grammaa ja oli 51,5 senttiä pitkä. Onnellista perhetapahtumaa juhlittiin asiaan kuuluvasti Pommacilla ja voileivillä heti synnytyssalissa. Tuore perhe sai sairaalalta lahjaksi soman sinivalkoisen kissapipon.

– Saimme valita pipoista mieleisemme ja kissakuvioinen oli ehdottomasti paras meille.

Samoihin aikoihin Saara Särkelän kanssa vanhemmiksi tulivat Sastamalassa asuvat Jonna Knuutinen ja Tuomas Hernesniemi. Pariskunnan pieni poika ”Papu” syntyi niin ikään kello yhdeltä yöllä Tampereen yliopistollisessa sairaalassa.

– Kaikki meni todella hyvin. Nyt olo on onnellinen, väsynyt ja odottavainen, että pääsisivät jo kotiin, Hernesniemi kertoo.

"Papun" syntymäajassa on muutakin erityistä kuin se, että hän syntyi ensimmäisten joukossa.

– Lapsi syntyi 1.1. tasan kello 1.00 ja vielä 100-vuotiaassa Suomessa. Siinä on paljon ykkösiä ja nollia. 

Vuoden ensimmäisestä pirkanmaalaisesta sunnuntaina uutisoineen Aamulehden mukaan pojalle ojennettiin sinivalkoinen 100-vuotisjuhlapipo. Myssyn oli kutonut Vesilahden kirkkoherra Harri Henttinen ja päähineen mukana tuli vanhemmille myös koskettava kirje.

Pohjois-Karjalan keskussairaalassa saatiin juhlavuoden ensimmäistä tulokasta odotella sen sijaan hieman pidempään. Jenna ja Eikka Heikkisen tyttö syntyi sunnuntai-iltapäivänä kello 13.07.

– Laskettu aika oli 30. joulukuuta. Sairaalaan menimme seuraavana iltana noin kello 21.00, kun supistelut olivat jatkuneet aamusta asti. Synnytys oli pitkä, mutta sujui mukavasti, kiitos mahtavan kätilön, tuore äiti Jenna Heikkinen kertoo MTV.fille.

Vuoden ensimmäisestä pohjoiskarjalaisvauvasta kertoi ensin Karjalainen-lehti. Lehden mukaan vuodenvaihde oli sairaalan synnytysosastolla erittäin rauhallinen.

– Vitsailimme jo kesällä, että nyt saadaan vuoden eka vauva, mutta emme kuitenkaan osanneet kuvitella, että se oikeasti toteutuisi ja saisimme koko maakunnan vuoden ensimmäisen vauvan, Heikkinen sanoo.

Joensuussa asuvan perheen esikoisella oli syntyessään pituutta 50,5 senttiä ja painoa 3 640 grammaa.

– Saimme sairaalalta lahjaksi villasukat ja tuttipidikkeen. Kotiin pääsemme näillä näkymin keskiviikkona.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.