Mainos

AL: Tampereen Rantatunnelissa syntyi uudenvuodenyönä vauva, kätilönä toimi mummi

Marraskuussa avatussa Tampereen Rantatunnelissa on syntynyt varhain tänä aamuna vauva. Harvinaisesta perhetapauksesta kertoo Aamulehti.

Poikalapsi tuli Aamulehden mukaan maailmaan vanhan henkilöauton etupenkillä uudenvuodenpäivän aamuna noin kello puoli kuuden aikaan.

Tuoreen pojanpoikansa maailmaan auttoi mummu Maija Salonen.

Salonen kertoo Aamulehden haastattelussa, että synnytys sujui erikoisesta ja hankalasta paikasta huolimatta hyvin.

– Minä olen tottunut toimimaan karjan kanssa ja nähnyt monen vasikan syntyvän. Siinä ei auta muu kuin pysyä täysin rauhallisena, Salonen toteaa Aamulehdessä.

Lapsen äidille Tuula Kyröläiselle nyt syntynyt lapsi oli neljäs.

Lapsen laskettu aika oli 4. tätä kuuta. Jo vuoden vaihduttua Kyröläinen päätti kuitenkin soittaa mummulle ja pyytää tätä kyytiämään miniänsä sairaalaan. Kyröläisen supistukset alkoivat kyydin saapumista odotellessa. Samaan aikaan mummu ajoi Hämeenkyröstä Tamperetta kohti niin lujaa kuin uskalsi.

Lapsivedet menivät lopulta autossa Lielahden risteyksen jälkeen. Salonen ajoi tunnelissa auton tien sivuun, jätti auton käymään ja alkoi auttaa äitiä synnytyksessä.

– Muutama sekunti, ja koko poika oli maailmassa. Nostin hänet äidin vatsan päälle ja laitoin oman sormeni sen pieneen kouraan, ja lapsi tarttui siihen heti kiinni. Silloin tiesin, että kaikki on hyvin, Salonen kertoo.

Paikalle kutsuttu ambulanssi odotti uutta vauvaa ja hänen äitiään ja mummuaan tunnelin päässä.

Sairaalassa poikavauva ensin punnittiin ja mitattiin ja sitten hän sai päähänsä Suomen 100-vuotisjuhlien kunniaksi neulotun sinivalkoisen juhlapipon. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.