Mainos

Vuoden ensimmäiset vauvat syntyivät rakettien paukkeessa – "Vuodenvaihde meni synnytysaltaassa"

Pääkaupunkiseudun ensimmäiset vauvat syntyivät lähes heti vuoden 2017 jäätyä taakse. Jorvissa pieni tyttö näki päivänvalon puoli yhden aikaan, ja Helsingissä hieman yli yksi yöllä.

– Vuodenvaihde meni synnytysaltaassa. Ja kyllä se oli vähän koomista, kun koko illan ja matkan sairaalaan kuuntelin rakettien pauketta kovien supistusten aikana, Espoon Jorvissa syntyneen vauvan äiti Outi Kivistö nauraa nyt.

Outi ja Ville Kivistön kolmannen lapsen laskettu aika oli vasta viikon päästä. Syksyn aikana jännitettiin, syntyisikö vauva kuitenkin ensimmäisenä päivänä, joka oli Outin rakkaan, jo edesmenneen isoäidin syntymäpäivä.

– Harvoin vauva syntyy silloin, kun haluaisi, mutta nyt hän syntyi Arja-mummun muistolle, tuore äiti kertoo.

Uusin tulokas on äidin sanojen mukaan hyvin pieni ja tumma.

Vielä illalla katsomassa ilotulituksia

Helsingissä Naistenklinikalla vuoden ensimmäinen vauva näki päivänvalon kahdeksan minuuttia yli yksi yöllä. MTV Uutisissa työskentelevät Henrik ja Meri Lobbas olivat vielä eilen iltaseitsemältä Arabianrannassa viettämässä uuttavuotta katsellen ilotulituksia.

– Kävellessä sinne vaimo sanoi, että vähän alaselässä tuntuu kipua. Katseltiin raketteja ja käveltiin kotiin, jossa sitten tuntemukset alkoivat edetä, kertoo pienen poikavauvan isä Henrik Lobbas.

Kotiin jäi odottamaan isovanhempien kanssa isosisko, joka oli nukkumassa, kun lähtö tuli. Hän pääsee vielä tänään katsomaan uutta pikkuveljeään.

Lobbasien vauvan laskettu aika oli 4.1., joten jännitettävää heilläkin riitti vuoden loppuun saakka.

– Vähän toivottiin, että voisi tämän vuoden puolella tulla, ja niinhän hän tulikin.

Vaimo Meri sai kivunlievitystä puoli kahdentoista aikaan, joten vuoden vaihtuessa pariskunta sai synnytyksen etenemistä odotellessaan nauttia Naistenklinikan ikkunasta avautuneesta näköalasta.

– Syntymän aikaan ei enää pauketta kuulunut, mutta näimme puolenyön aikaan sairaalan ikkunasta kauniit kaupungin ilotulitukset, isä kertoo.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.