Mainos

Henrin, Roopen ja Juhon kesä menee oman startup-yrityksen leivissä – lukiolaispojat kehittivät näppärän sovelluksen alehaukoille

Kolme nuorta lukiolaista ryhtyi viime syksynä startup-yrittäjiksi. Sitkeä työ palkitsee, kun tuleva kesä vietetään itse itsensä työllistäen – välissä ehditään ehkä hieman myös lomailla.

Helsingin Ressun lukiossa opiskelevat Henri Kleemola, 17, Roope Kauhanen, 17 ja Juho Koivisto, 18, ryhtyivät viime syksynä rohkeasti koulun ohella yrittäjiksi. Tänään kolmikon sitkeän työn tulos julkaistaan Applen ja Googlen sovelluskaupoissa.

– Idea Alennusvahti-sovelluksesta lähti multa viime loppukesästä. Ajelin mökkitiellä, kun puhelin putosi tiellä ja jäi auton yliajamaksi. Sitten piti miettiä, mitä tehdä: ostaako uusi puhelin vai käytetty ja mistä löytyy paras diili. Katselin, etsin ja tein ostopäätöksen. Pari päivää myöhemmin huomasin, että olisin saanut toisaalta uuden puhelimen vieläkin halvemmalla, kertoo Henri Kleemola.

Idea jäi toviksi muhimaan, kunnes aivoriiheen liittyivät myös kaksi hyvää ystävää: Roope Kauhanen ja Juho Koivisto.

Alehaukan sovellus löytää parhaan diilin

Viime syksystä lähtien kolmikko on suunnitellut, toteuttanut ja hionut valmiiksi Alennusvahti-nimistä sovellusta koulunkäynnin ohella. Ensi syksyn abiturienttien mukaan viime aikoina sovellus on vienyt lähes kaiken hereilläoloajan. Liikaa ei kuitenkaan ole tarvinnut rehkiä, toteavat nuoret yrittäjät, kun työtä on tehnyt sinnikkään päämäärätietoisesti koko ajan.

Nuorten startup-yrittäjistä huokuu sanavalmius, rohkeus ja kunnianhimo, mutta myös käyttäjälähtöinen ajattelu. Uuden sovelluksenkin kehityksessä tärkeintä on ollut löytää toimiva ratkaisu ongelmaan, joka lähti omasta elämästä.

Alennusvahtiin kootaan alennuksia niin kivijalkamyymälöiden kuin verkkokauppojenkin valikoimista. Tuoteryhmistä löytyy muun muassa vaatteita, elektroniikkaa ja huonekaluja.

– Karsimme sovellukseen tarjoukset, jotka ovat oikeasti kiinnostavia. Ei kanta-asiakastarjouksia, eikä epämääräisiä määräaikaisalennuksia, kolmikko kertoo.

”Meillä on kunnianhimoa ja halu nähdä työn tulos”

Henri, Roope ja Juho kehuvat, että heitä yhdistää yrittäjille sopiva ajatusmaailma ja tapa tehdä töitä. 

– Meitä kiinnostavat haasteet, ja se, että olemme itse vastuussa siitä, mitä tehdään. Meillä on kunnianhimoa ja halu nähdä työn tulos. Ei olla pelätty tähän ryhtymistä. Kotona on kannustettu myös, ja pakko sanoa, että Ressun lukion ilmapiiri on varmasti myös vaikuttanut. Koulun tuki on ollut tärkeää, kolmikko kertoo.

Hyvin yhteen toimiva tiimi kertoo kaikkien haaveissa siintävän lukion jälkeen korkeakouluopinnot – todennäköisesti suuntana olisi kauppakorkeakoulu. Myös yritysmaailma kiinnostaa.

– Meitä kiinnostaisi pysyä yrittäjinä ja jatkaa meidän hyvää tiimityötä jatkossakin.

Kesä menee kolmikolla tuoreen yrityksen parissa. Yrittäjähän ei tunnetusti pahemmin lomaile, mutta harrastuksille nuoret miehet aikovat jättää aikaa. Espoon ja Kirkkonummen kasvateille retkeilu, vaeltaminen, kalastaminen ja partio tuovat kaivattua rentoutumista.

– Ehkä kaksi viikkoa voisi olla lomilla, mutta koko ajan aiomme pitää sovellusta pystyssä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.