Henriksson: Sotilaallinen hyökkäys Suomea kohtaan pitää olla niin epähoukutteleva ajatus, että kukaan ei sitä tekisi

Suomesta pitää tulla täysivaltainen Naton jäsen, jolla on mahdollisuus vaikuttaa puolustusliiton tulevaan politiikkaan ja oikeus turvallisuustakuisiin viidennen artiklan mukaisesti, linjasi RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson puoluevaltuuston kokouksessa tänään.

Henriksson korosti, että Suomen Nato-jäsenyys on Suomen ja suomalaisten turvallisuuden varmistamista. Suomi ei liittyisi Natoon ollakseen uhka kenellekään, vaan varmistaakseen mahdollisimman hyvän suojan omalle maalleen ja omalle väestölleen.

–  Sotilaallinen hyökkäys maatamme kohtaan pitää olla niin epähoukutteleva ajatus, että kukaan ei sitä tekisi, Henriksson sanoi.

Suomen ja Ruotsin rinnakkainen hakemus Naton jäseneksi olisi Henrikssonin mukaan paras ratkaisu koko Itämeren alueen ja Pohjoismaiden turvallisuustilanteen kannalta.

Henriksson totesi, että Putinin hyökkäys Ukrainaan on johtanut yhtenäisempään Ukrainaan kuin koskaan, yhtenäisempään EU:hun kuin vuosikymmeniin ja historialliseen muutokseen ihmisten asenteissa mahdollista Nato-jäsenyyttä kohtaan sekä Suomessa että Ruotsissa.

RKP:n puoluekokous otti jo vuonna 2016 kantaa Suomen Nato-jäsenyyden puolesta.

Venäjä väittää valloittaneensa Mariupolin – ukrainalaissotilaat julkaisivat videon terästehtaan tunneleissa piileskelevistä lapsista 10:23
Venäjä väittää valloittaneensa Mariupolin – ukrainalaissotilaat julkaisivat videon terästehtaan tunneleissa piileskelevistä lapsista

Lue myös:

    Uusimmat