Henrik Dettmannista levisi Chicago Bulls -huhu – päävalmentaja kiistää: ”En missään roolissa”

Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann on ollut tapaamassa Lauri Markkasta sekä muita Pohjois-Amerikassa pelaavia maajoukkuepelaajia. Dettmannista levisi sosiaalisen median puolella huhu, jonka hän kiistää suorilta käsin.

Dettmannin väitettiin liittyneen NBA-seura Chicago Bullsin mukaan tulevalle vieraspelireissulle. Bulls on Susijengi-tähden Markkasen edustama seura.

– Ei, ei. En ole missään roolissa siellä. Tässä on ollut kyse ihan suomalaisen koripallon tehtävistä ja maajoukkuepelaajien yhteydenpidosta. Muutenkin olin jo Chicagossa, jossa katsoin neljä peliä, Dettmann sanoo MTV Urheilulle.

– Tapanani on ollut käydä katsomassa pelaajia. Lauri on yksi meidän pelaajistamme. Jos musta on ollut jotain apua, niin hieno homma. Se on ollut tietysti yksi matkan tavoite, Dettmann jatkaa.

Markkasen ympärillä on ollut alkukauden aikana kysymysmerkkejä. Onko suomalaistähteä peluutettu oikein? Onko hän pelannut loukkaantuneena? Ja mistä ajottainen alikulo on johtunut.

Dettmann teki samankaltaisen vierailun Markkasen luo myös viime vuonna. Piipahduksen jälkeen Markkanen yltyi hurjaan vireeseen NBA-parketeilla.

– Jutellaan elämästä ja välillä vähän koripallostakin. Jokainen, joka viettää aikaa ulkomailla, tietää sen, että on miellyttävää, kun pääsee puhumaan kotimaan kieltä sellaisissa aiheissa, joissa on tiiviisti kiinni.

– Tämä kuuluu mun toimenkuvaan. Seuraan pelaajia. En pelkästään Lauria, Dettmann lisää.

Markkasen lisäksi Dettmann on käynyt katsomassa Ville Tahvanaista (Bradley, NCAA), Remu Raitasta (San Francisco, NCAA), Elias Valtosta (Arizona State, NCAA) ja Andre Gustavsonia (Richmond, NCAA).

– Ja menen vielä katsomaan Mikael Jantusta (Utah, NCAA), Dettmann kertoo.

Susijengin seuraava maajoukkuetapahtuma on ohjelmassa 20. helmikuuta, jolloin Suomi kohtaa EM-karsinta-avauksessa Serbian. 

Lue myös:

    Uusimmat