Henri Alénilta nasakka twiitti ravintola-alan tilasta – Kalle Palander lohkaisi heiton, joka räjäytti pankin: "Parasta Twitterissä vuosiin"

8:00
Tällainen on kokki Henri Alénin resepti ravintoloiden koronakriisin nujertamiseen

Ravintoloitsija Henri Alénin twiitistä kehkeytyi keskustelu, jossa useampikin suomalaisjulkkis innostui kommentoimaan omia kykyjään itseironiseen sävyyn. Kalle Palanderin kommentti osui myös Alénin nauruhermoon.

Julkkiskokki ja ravintoloitsija Henri Alén tiedetään ahkeraksi twiittaajaksi. Hän on ottanut ahkerasti julkisuudessa kantaa myös siihen, miten koronavirukseen liittyvät uudet rajoitukset vaikuttavat ravintola-alaan. Maanantaina Alén kirjoitti jälleen yhden napakan twiitin, jota seurasi melkoinen keskusteluketju.

– Jos perustaisin nyt ravintolan, antaisin sille nimeksi Farssi, Alén twiittasi.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen myös tästä.

Pian paikalle pelmahti kommentoimaan myös useampi suomalaisjulkkis. Potin räjäytti kuitenkin Ylen alppihiihtokommentaattori Kalle Palander, joka on ollut talven mittaan otsikoissa aviokriisinsä takia.

– Mä tuun aulaan tarjoamaan parisuhdeneuvontaa! Palander lohkaisi vastaukseksi Alénille.

– Tämä oli parasta Twitterissä vuosiin, Alen riemastui Palanderin panoksesta "liikeideaansa" ja jakoi kuvakaappauksen entisen alppitähden twiitistä myös Instagram-tilillään.

Panoksensa keskusteluun antoi pian myös urheiluvaikuttaja Aleksi Valavuori, joka valitsi Palanderin tapaan varsinitseironisen linjan.

– Voin tulla kirjanpitäjäksi, kuittasi Valavuori, jolle syyttäjä ilmoitti tämän vuoden alussa vaativansa rangaistusta veropetoksesta ja kirjanpitorikoksesta.

– Voin tulla kokiksi, tarjoutui puolestaan toimittaja Aki Linnanahde.

Suomalaisravintoloille koittavat jälleen ankarat ajat, kun hallitus tiedotti viime torstaina 8. maaliskuuta alkavista kolmen viikon poikkeusoloista. Keittiömestari Alén aikoo käyttää koko kolmen viikon sulkuajan hyväntekeväisyyskokkaukseen ja tavoitteena on jakaa ainakin 1000 annosta tarvitseville.

–  Kolme viikkoa joutuvat taas ravintolat olemaan kiinni. Ajattelin, että koska hyvää take awayta saa jo niin monesta paikkaa, että mitäs jos nyt kokkaisi kolme viikkoa niille, jotka oikeasti ruokaa tarvitsee, Alén kertoi MTV:lle.

Kokin tavoitteena on valmistaa viikkojen aikana vähintään tuhat annosta hyväntekeväisyyteen. Alén kertoi ideastaan julkisesti somekanavillaan ja tämän jälkeen "homma lähti aivan käsistä".

– Puhelin on pirissyt ja valmistajat ovat ilmoittaneet lahjoittavansa raaka-aineita. Esimerkiksi Atrialta ilmoitettiin heti, että he tarjoavat lihat, Muttilta tulee 500 kiloa tomaattia ja Kesprokin lahjoittaa raaka-aineita. Minulla taas on veitsi ja ammattitaito.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja