Aleksi Valavuorelle vaaditaan rangaistusta talousrikoksista – syytettynä törkeästä veropetoksesta ja kirjanpitorikoksista

4:29
Viiden Jälkeen: Aleksi Valavuori joutui Vastaamo-kiristäjän uhriksi viime syksynä.

Syyttäjä vaatii urheiluvaikuttaja Aleksi Valavuorelle ehdollista vankeutta ja liiketoimintakieltoa törkeästä veropetoksesta ja kahdesta törkeästä kirjanpitorikoksesta. 

Syyttäjän tuomioesityksen mukaan Valavuori antoi verottajalle väärää tietoa tuloistaan tai salasi niitä vuosina 2012–2016. Vältettyjen verojen määrä nousee syyttäjän mukaan lähes 403  000 euroon.

–  Veropetoksessa on tavoiteltu huomattavaa taloudellista hyötyä, ja veropetos on myös tekoaika huomioiden kokonaisuutena arvostellen törkeä, tuomioesityksessä sanotaan.

Valavuori on tunnustanut epäillyt rikokset. Syytteitä käsiteltiin maanantaina Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa tunnustamisoikeudenkäynnissä, jossa syytetyt tunnustavat rikokset ja saavat vastineeksi lievennystä tuomioihinsa. Menettelyä käytetään erityisesti talousrikosjutuissa.

– Kolmen vuoden taistelu on ohi. Tullut tuomio tarkoittaa itselleni lähtökohtaisesti kolmea asiaa: Ota vastaan rangaistus kuin mies, kanna vastuu ja hoida määrätyt velvoitteet. Näin myös teen, Valavuori kommentoi asiaa Twitter-tilillään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja