Hemmottele ihoasi helteellä – näin teet itse kasvonaamion

Ihonhoito unohtuu helposti silloin, kun arjen tohinat tuntuvat vievän kaiken ajan. Poimi vinkit siihen, miten kiireinenkin sielu voi helliä kasvojaan nopeasti, edullisesti ja vaivattomasti!

Helteellä etenkin kasvojen iho on koetuksella ja aurinkorasvojenkin nimeen tiukasti vannovat joutuvat kiinnittämään erityishuomiota ihon kuntoon. Kasvojen varjelemiseksi ei tarvita kuitenkaan välttämättä ammattilaisten apua, sillä ratkaisu ongelmaihoon saattaa löytyä yllättävän läheltä.

Lisää kimmoisuutta

Kimmoisuuden lisäämiseksi oivaan kasvonaamioon et tarvitse kuin munanvalkuaisen ja puolikkaan teelusikallisen sitruunamehua.

Vispaa valkuainen ja sitruunamehu vaahdoksi. Jaa vaahto kahteen osaan.

Levitä puolet vaahdosta kasvoille. Anna vaikuttaa 10 minuuttia ja levitä kuivuneen naamion päälle kasvoille toinen kerros. Anna vaikuttaa toiset 10 minuuttia. Huuhtele kasvot kädenlämpöisellä vedellä.

Siloisuutta ja kosteutusta

Ihon siloisuuden parantamiseksi ja kosteutuksen tarpeeseen erityisen sopivan kasvonaamion saa kotioloissa aikaan hunajan ja kananmunan yhdistelmällä.

Mittaa ruokalusikallinen hunajaa (mieluiten luomuhunajaa) pieneen kulhoon ja lämmitä hunajaa hetki mikrossa sen notkistamiseksi. Jos ihosi on kuiva, sekoita hunajaan munankeltuainen, jos ihosi on rasvoittuva, sekoita hunajaan munanvalkuainen ja jos ihosi on normaali, sekoita hunajaan koko kananmuna.

Levitä seos kasvoillesi. Anna vaikuttaa 15–20 minuuttia. Huuhtele kasvot huolellisesti.

Luonnollista puhdistusta herkälle iholle

Herkän ihon puhdistamiseen erityisen hyvin sopiva kotitekoinen kasvonaamio puhdistaa ihohuokosia, kuorii kuollutta ihosolukkoa ja kosteuttaa ihoa aiheuttamatta ärsytystä. Tähän naamioon tarvitset luonnonjogurttia ja ruokasoodaa.

Mittaa pieneen kulhoon kaksi ruokalusikallista jogurttia ja kaksi ruokalusikallista ruokasoodaa. Sekoita ainekset huolellisesti.

Levitä seos kasvoille ja hiero kasvoja kevyesti vähintään kahden minuutin ajan. Huuhtele kasvot runsaalla lämpimällä vedellä.

Päivittäistä raikastusta

Auringon paahtamille kasvoille raikastusta kaipaavalle erityisen sopiva kotitekoinen kasvonaamio hoituu pelkän sitruunan avulla.

Kostuta vanulappuja vastapuristettuun sitruunamehuun ja pyyhi niillä tarkkaan kasvosi. Huuhtele sitruuna pois runsaalla vedellä.

Kosteuskylpy kuivuneille kasvoille

Erityisen hyvin kuivuneen kasvojen ihon pelastamiseen sopii kasvonaamio, joka sekoitetaan jogurtista ja banaanista.

Muussaa pienessä kipossa puolikas banaani ja sekoita joukkoon jogurttia.

Levitä seos tasaisesti kasvoille, kaulan iholle ja decolteelle. Anna vaikuttaa 20 minuuttia. Huuhtele huolellisesti pois lämpimällä vedellä.

Helppo apu ryppyjä vastaan

Antioksidantteja sisältävä kotitekoinen kasvonaamio auttaa silottamaan ryppyjä ja raikastamaan uupunutta ihoa. Tehokas naamio syntyy appelsiinista ja jogurtista.

Sekoita kaksi ruokalusikallista vastapuristettua appelsiinimehua ja kaksi ruokalusikallista luonnonjogurttia.

Levitä seos kasvoillesi. Anna vaikuttaa vähintään 20 minuuttia. Huuhtele kasvot tarkoin lämpimällä vedellä.


Vinkki: Muistathan, että runsaan vedenjuonnin vaikutukset näkyvät selvästi myös kasvoissa. Jos ihosi tuntuu muuttuvan huonokuntoiseksi kesän kynnyksellä kiinnitä erityishuomiota siihen, että juot kolmisen litraa vettä päivässä.


Lue myös:

AVA / Heli Kuitunen

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja