Helsinkiläiskoulun henkilökunnassa koronatartunta – rehtori vakuuttaa, että oppilaat ovat turvassa: "Ymmärrän, että moni on huolissaan"

Koronatartunnat veivät oppilaita koronakaranteeniin – Helsinkiläiskoulun rehtori kertoo, onko kyseessä uusi normaali 5:50
Näin Itäkeskuksen peruskoulun rehtori Jutta-Riina Karhunen kommentoi koulun koronavirustapausta MTV Uutiset Liven haastattelussa.

Yksi Itäkeskuksen peruskoulun henkilökuntaan kuuluva on saanut koronavirustartunnan. Koulun rehtori vakuuttaa huolestuneille vanhemmille, että kouluun uskaltaa silti yhä tulla. 

Itäkeskuksen peruskoulun rehtori Jutta-Riina Karhunen kertoo MTV Uutiset Livessä, että yksi koulun henkilökunnan jäsen on testattu positiiviseksi koronavirukselle.

Tämän myötä yksi oppilas ja kaksi henkilökunnan jäsentä on asetettu karanteeniin.

– Muu koulu jatkaa toimintaa normaalisti, pidämme jatkossakin turvavälit, luokat eivät tapaa toisiaan ja huolehdimme hyvästä käsihygieniasta. Tästä ei koidu muille oppilaille muutoksia.

– Ymmärrän, että moni huoltaja on tilanteesta huolissaan, mutta voisin kyllä sanoa, että kouluun on edelleen turvallista tulla. 

"Hyvä, että palasimme vielä kouluun"

Karhusen mukaan arviolta 10 prosenttia, eli noin 40 oppilasta, on poissa lähiopetuksesta loppukevään ajan. He suorittavat lukuvuoden loppuun itsenäisesti tehden opintoja Wilman kautta.

Karanteeniin asetettu oppilas käy koulua etänä.

– Meillä on opettaja, joka on häneen yhteydessä.

Koronatartunnasta huolimatta rehtori uskoo, että lähiopetukseen palaaminen oli oikea ratkaisu. 

– Kyllä minusta oli hyvä, että palasimme vielä kouluun. Koulu on paljon muutakin kuin numeroita ja kokeita, meidän on hyvä nähdä kaikki oppilaat ennen pitkää kesälomaa. 

Lue myös:

    Uusimmat