Helsinkiläisbaariin iski akuutti tarve työntekijälle – kansanedustaja kääri hihat ja ryhtyi hommiin

Fatim Diarra (vihr.) sai yllättävän viestin perjantaina, kun hänen kantapaikkansa Fly Af -baarin omistaja pyysi kansanedustajaa illaksi töihin. Diarra päätti auttaa ja vetäisi yövuoron baarissa. 

Vihreiden kansanedustaja Fatim Diarra kertoi MTV Uutisille perjantaisesta työkeikastaan puhelimitse kesken ostosreissun Prismassa.

– Oli todella ihanaa, ihan valtavan hauska ilta! Voisin mennä uudestaan, jos kysytään, Diarra kertoo kokemuksestaan.

Hän kertoo ajatelleensa, että jos häntä pyydetään tuuraajaksi baariin, tilanteen täytyy olla akuutti. 

Kansanedustajalla oli takana työreissu Berliinissä päivää aikaisemmin, mikä vaati veronsa. Työkeikalla baarissa silmät eivät kuitenkaan päässeet lupsumaan väsymyksestä huolimatta.

– En ollut työssä vielä kovin itsevarma, niin kyllähän siinä adrenaliini nousi ja syke oli korkealla.

Baarimikon hommia Diarran ei tarvinnut aloittaa kuitenkaan aivan nollista, sillä hän kertoo työskennellensä alalla nuorempana.

– Oluen laskeminen tuoppiin tuli selkärangasta, mutta hyvää drinkkien tekijää minusta ei saisi, Diarra naurahtaa.

– Ilta meni todella nopeasti, kun koko ajan oli jotakin tekemistä. Nuorempana ravintolatyössä opin sanonnan: ”Vie mennessä, tuo tullessa, tee ollessa”, Diarra kertoo.

Asiakkaat ihmettelivät

Baarin asiakkaita kansanedustajan ilmestyminen tiskin toiselle puolelle ihmetytti. Diarran mukaan se kertoo siitä, että ihmiset näkivät hänet ympäristössä, jossa kansanedustajia ei olla totuttu näkemään.  

– Mahtavaa, että Suomi on sellainen maa, että näin voi tehdä, eikä siinä ole mitään ihmeellistä.

Diarra kiitti illasta Instagramissaan asiakkaita. Hän antoi myös tunnustusta baarille siitä, että he uskalsivat pyytää häntä apuun.

Diarralle konkreettinen ravintolatyö oli todellista vaihtelua kansanedustajan työlle ja jopa rentouttavaa. 

– Mutta täytyy sanoa, että kyllä se on myös todella kovaa työtä. Vastaan tulee monenlaisia tilanteita, kun on paljon päihtyneitä ihmisiä. 

Sunnuntai-illan Diarra aikoo viettää rennosti kotona elokuvia katsellen. Hän kertoo, että Berliinin työmatkan ja baarikeikan jälkeen väsymys on valtava. 

Tapauksesta uutisoi tänään myös Iltalehti.

Lue myös:

    Uusimmat