Mainos

Helsinkiläinen Halme käsittelee Suomen pieniä, mutta tärkeitä uutisia: "Jokaiselle pitäisi tulla ainakin yksi paikallislehti"

Helsingin Punavuoressa asuvalla Jani Halmeella on hauska harrastus. Hauska siinä mielessä, että hän haluaa hauskuuttaa muita. Tämän hän tekee tilaamalla kaikki 163 Suomessa ilmestyvää paikallislehteä ja etsimällä niistä kaikkein pienimpiä uutisia.

Ne myös yleensä naurattavat. Pienet, tärkeät ja samalla hauskat uutiset hän julkaisee perustamallaan Kotimaan katsaus -Facebook-sivustolla.

Idea sivuston perustamiseen lähti illanvietosta kavereiden kesken. Pienellä kaveriporukalla oli naureskeltu Kurikka-lehdessä olleelle uutiselle, jonka otsikkona oli: Kirkon risteyksessä melkein kolari. Myöhemmin häntä melkein hävetti oma naureskelunsa. 

– Uutinen oli toki pieni, mutta tarkemmin ajateltuna hyvin merkittävä. Ihmisen on hyvä kurkistaa myös muualle, mitä siellä tapahtuu. Paikallislehtien kaikkein pienimmät uutiset toimivat itselleni kanavana, josta saan inhimillistä käsitystä siitä, mitä muualla kuin Helsingin Punavuoressa tapahtuu, Halme avaa.

Hyvää palautetta satelee 

Kotimaan katsaus -Facebook-sivustollaan media-alalla työskentelevä Halme lukee itse videolla paikallislehtien uutisia, jotka hän on tarkalla seulalla valinnut.

Halme on tehnyt sivustoaan vasta noin kuukauden ajan. Suosio on jo silti ollut suurta, sillä videoita on katsottu yhteensä noin 200 000 kertaa. Suositumpien videoiden katsomiskerrat liikkuvat 50 000:ssä.

Lukijoiden palaute on tekijän mukaan ollut yksinomaan positiivista. Palautetta on tullut myös sivuille päätyneistä paikallislehdistä, jotka ovat suhtautuneet asiaan huumorilla.

– Jokaiselle suomalaiselle pitäisi tulla postiluukusta vähintään yksi paikallislehti viikossa, hän kehottaa. 

Huvittavia uutisia saa oikein etsiä

Kotimaan katsaus -uutissivustolle on Halmeen mukaan valittu uutisia, joissa on inhimillisesti jotakin nostattavaa.

– On vaikkapa niin, että Rauha-niminen rouva on kuollut, mutta rouvan kukkia hoidetaan edelleen Rautlammilla, tai että porilaisen ravintolan jukeboxista on henkilökunnan vaatimuksesta poistettu kaikki Slayerin levyt, Halme listaa.

Yllättävää kyllä, Halme kertoo, että pieniä huvittavia uutisia on loppujen lopuksi hyvin vaikea löytää, vaikka Suomessa paljon pieniä paikallislehtiä onkin.

– Kuvittelin tän homman paljon helpommaksi. Sellaisia Human Interest -juttuja on lehdissä kuitenkin vähemmän kuin ajattelin, Halme ihmettelee. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.