Mainos

Helsinki-Vantaan lentoasemalla aukesi pop up -kirjasto – Tässä kirjailijan lukuvinkit kesälomalle

Pääkaupunkiseudun kirjastoista on voinut lainata jo tovin erilaisia esineitä ja laitteita kirjojen ohella, mutta tämän viikon Helsinki-Vantaan lentokentältä on mahdollista napata mukaan matkalukemista pop up -kirjastosta. 

– Kun kesälomalle hakee lukemista, kannattaa suunnata kirjastoon, koska ei tarvitse miettiä sitä ovatko ne kirjat juuri ilmestyneet vai ovatko ne vähän vanhempia, kirjailija Salla Simukka pohtii Helsinki-Vantaan vilinässä.

Lentokentälle on pistetty pystyyn viikoksi niin sanottu pop up -kirjasto. Kuluvan viikon perjantaihin saakka lomalaisilla on mahdollisuus piipahtaa kirjaimellisesti kahden terminaalin välissä sijaitsevalla yhdyskäytävällä sijaitsevaan kirjastoon nappaamaan lomakirja matkaan miltei lennosta tai fiilistelemään valikoimassa olevia kotimaisia klassikoita tai uudempia julkaisuja.

Simukka on lentokentällä kirjailijavieraana vinkkaamassa luettavaa sekä keskustelemassa kirjoista. 

– Yleisenä vinkkinä voisin sanoa aikuisille, että lukekaapa kesällä lasten ja nuorten kirjallisuutta. Iskekää hetkeksi siihen maailmaan kiinni.

Tuntemattomasta Tom of Finlandiin 

Myös kansainvälistä tunnelmaa huokuvalla lentokentällä voi antautua pop up -kirjastossa Simukan vinkkaamiin toisiin todellisuuksiin.

Valikoimasta löytyy nimittäin 100 kotimaista teosta – klassikko Tuntemattomasta sotilaasta Tom of Finlandiin ja Mielensäpahoittajaan.

Kirjoja on tarjolla myös lapsille ja toista kotimaista kieltä unohtamatta. Teosten lainaus tapahtuu puhelimeen ladattavalla Taskukirjasto-sovelluksella. 

Liikkuvat kirjastot eivät ole pääkaupunkiseudulla uusi juttu. Aiemmin pop up -kirjastoja on nähty pääkaupunkiseudulla Myyrmäen ja Tikkurilan juna-asemilla. 

Väliaikaiset kirjastot ovat osa Kirja matkaan -kampanjaa. Tämä siitä huolimatta, että tilastojen valossa kirjastojen lukumäärä on laskenut viime vuosina.

Lukuaikaa lomalla

Lentokentällä matkailijoiden apuna olevat Vantaan kirjastojen työntekijät kertovat, että liikkuvat kirjastot ovat saaneet kiitosta – niin myös Helsinki-Vantaan versio, vaikka maanantai-iltapäivänä lomalaiset eivät juuri malta pysähtyä kirjastopisteelle. 

Salla Simukka pohtii minikirjastolla, että juuri lomalla lukemiseen voi kuitenkin syventyä. 

– Tämä on hyvä hetki tarttua johonkin klassikkoteokseen. Täytyy esimerkiksi tunnustaa, että minulla on tällä hetkellä kesken Volter Kilven Alastalon salissa, josta olen kuullut kaikilta ihmisiltä vain äärimmäisen positiivisia asioita. Tämä voisi olla Volter Kilven kesä minulle. 

Loman päätteeksi lentokentältä lainatun kirjan, klassikon tai tuoreemman julkaisun, voi palauttaa normaaliin tapaan mihin tahansa pääkaupunkiseudun kirjastoon.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.