Helsinki uhkaa sulkea taas uuden yksityisen päiväkodin – toiminta lakkautettava heinäkuuhun mennessä

Päiväkotien ryhmäkoot äärirajoilla 7:26
Päiväkotien ryhmäkoot ovat äärirajoilla.

Helsingin kaupunki uhkaa jälleen sulkea yhden Ankkalampi-yhtiön ylläpitämistä päiväkodeista.

Punavuoren kaupunginosassa, osoitteessa Pursimiehenkatu 12 sijaitsevan päiväkodin pitää lopettaa toimintaansa sakon uhalla viimeistään heinäkuun alkuun mennessä, ellei liiketilalle haeta ja saada lupaa toimia päiväkotina.

Asiasta päätti kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaosto kokouksessaan perjantaina.

Asunto-osakeyhtiö on hakenut rakennuslupaa pankkina toimineen liikehuoneistoon muuttamiseksi päiväkotikäyttöön, kaupungin rakennusvalvonnan tarkastuslausunto kertoo.

Elokuussa 2012 myönnetty lupa raukesi kolme vuotta myöhemmin ilman, että rakennustyötä oli aloitettu. Ankkalampi on silti kertonut verkkosivuillaan, että päiväkoti aloitti toimintansa kiinteistössä elokuussa 2012.

Jaosto käsitteli myös kahden muun päiväkodin tilannetta. Niiltä on pyydetty täydennyksiä rakennuslupahakemuksiin. Kyseiset päiväkodit sijaitsevat osoitteissa Pursimiehenkatu 14 ja Mechelininkatu 34. Niiden toiminnan käsittelyä jatketaan jaoston seuraavassa kokouksessa maaliskuun puolivälissä.

Juttua korjattu 4.3. klo 21.47:

Jutussa kerrottiin virheellisesti, että kaupungin ympäristö- ja lupajaoston päätös uhkasakon asettamisesta päiväkodille merkitsi sitä, että kaupunki olisi päättänyt osoitteessa Pursimiehenkatu 12 sijaitsevan Ankkalampi-yhtiön päiväkodin sulkemisesta. Toiminta nykyisissä tiloissa voi kuitenkin jatkua, jos liiketilalle haetaan ja myönnetään käyttötarkoituksen muutos päiväkodiksi määräajassa.

Lue myös:

    Uusimmat