Tiloihin liittyvässä selvityksessä hälyttävä tulos: Helsingissä useita ilman lupaa toimivia päiväkoteja

Päiväkotien ympäristöissä peräti kuusinkertaiset erot 5:57

Helsingin päiväkodeista tehdyn selvityksen aikana on paljastunut, että kaupungissa toimii useita yksityisiä sekä kaupungin omia päiväkoteja, joissa tiloihin liittyvät luvat ovat puutteelliset.

Selvitys koskee Helsingin yksityisten palveluntuottajien sekä kaupungin omien varhaiskasvatustilojen lupatilannetta. Selvitys käynnistettiin, kun Ankkalampi-päiväkotiketjusta paljastui ongelmia.

Kaupungin tiedotteen mukaan osassa kohteista ei ole haettu rakennuslupaa, osassa sitä on haettu puutteellisesti ja joissain tapauksissa määräaikainen lupa on rauennut. Osassa kohteista rakennuslupa on taas myönnetty, mutta päiväkodit on otettu käyttöön ilman, että rakennusluvan määräyksiä on kaikilta osin noudatettu.

Välitön päiväkodin sulkemisuhka, jossa ilmenneet puutteet aiheuttavat kiireellisiä toimenpiteitä, on tällä hetkellä kahdessa Ankkalammen päiväkodissa.

– Suhtaudumme erittäin vakavasti esille nousseisiin puutteisiin. Kokonaisuus selvitetään perinpohjaisesti ja kaikki vaadittavat toimenpiteet tehdään prosessien puutteiden kuntoon saattamiseksi, kommentoi Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

Helsingin kaupunki arvioi voivansa tiedottaa selvityksen tuloksista tarkemmin viikolla 10.


 

Lue myös:

    Uusimmat