Helsingistä vain tunnin ajomatka Japaniin

Pukkilassa voi tutustua palaan Japania kaikilla aisteilla. Jo nuorena nousevan auringon maahan hurahtanut Riitta Oikawa, 61, pyörittää Yado Oikawa -majataloja, jotka tutustuttavat vieraansa rauhassa ja hiljaisuudessa japanilaiseen kulttuuriin. Tarjolla on muun muassa japanilaisia herkkuja sekä mahdollisuus kylpeä japanilaisittain.

– Olen ollut kausittain japanissa vuodesta 1971 ja viimeiset 20 vuotta yhtä mittaa, Riitta Oikawa kertoo.

Japanissa suomalaisia hirsitaloja myynyt Oikawa kävi 11 vuotta sitten ensimmäisen kerran Pukkilan kylässä. Hän ihastui kylään ja sai kuulla, että kylän vanhaa meijeriä oltiin myymässä. Oikawa oli saanut isältään pienen perinnön, ja hän halusi käyttää rahat niin, että muutkin saisivat nauttia perinnöstä. Hän osti osan meijeristä.

– Sitä entisöitiin yli vuosi, ja lähetin Japanista sinne sisustukset. Minulla oli täällä paikallinen hoitaja, kun olin itse Japanissa. Otin itse kaikki tilaukset vastaan Japanissa noin yhdeksän vuoden ajan.

Majatalon pitäminen on Oikawalle harrastus ja elämäntapa. Majatalot ovat tuottaneet tappiota vuodesta toiseen, mutta se ei Oikawaa haittaa.

– Raha ei ole minulle niin tärkeä asia. Tärkeämpää ovat kiinnostava työ ja ihmiset, joita täällä tapaa.

Yöpymisten lisäksi kurssitarjontaa

Noin 2,5 vuotta sitten Oikava rakennutti toisen majatalon Pukkilaan. Vanhan meijerin majapaikan lisäksi kylässä on nyt mahdollisuus yöpyä japanilaisessa hirsitalossa.

– Japanilaiset eivät halunneet japanilaisia hirsitaloja, vaan suomalaisia. Minä taas päätin rakennuttaa Suomeen japanilaisen hirsitalon. Suunnittelin sen ja kävin täällä katsomassa, miten työ etenee.

Yado Oikawassa voi ruokailujen lisäksi osallistua erilaisille kursseille. Japanilaisella kokkauskurssilla pääsee valmistamaan paikallisia herkkuja, kuten esimerkiksi sushia. Bonkei-maisemaruukkukurssi taas on ollut todella suosittu polttariporukoiden keskuudessa, valmiit ruukut on viety hääpaikalle ja sulhasen on pitänyt valita morsiamen tekele muiden joukosta.

– Majatalon lahjakortti on myös oiva lahja, Oikawa vinkkaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja