Mainos

Epäonnen hiihtolomajuna saapui Ouluun: loppuunmyydystä junasta puuttui kokonaan yksi vaunu – Matkustaja HS:lle: "Vanhukset joutuivat pomppimaan"

Ouluun matkalla olleet hiihtolomailijat kokivat melkoisen yllätyksen, kun loppuunmyydystä junasta puuttui kokonaan yksi vaunu. Nyt epäonninen juna on saapunut Ouluun.

VR:n viestintäasiantuntija Taina Kuitunen arvioi aiemmin, että noin sata ihmistä joutui matkustamaan ilman istumapaikkaa. Yhtä vaunua vajaa ruuhkajuna lähti aamupäivällä Helsingistä kohti Oulua.

Käytävätilaakaan ei ollut tarjolla loputtomiin, sillä monilla matkustajilla on mukanaan runsaasti matkatavaroita ja esimerkiksi suksia.

"Vanhat ihmiset joutuivat pomppimaan edestakaisin"

Eräs junan matkustaja kertoi matkan aikana Helsingin Sanomille, että loppuunmyydyssä junassa oli ahtaat paikat Tampereelta eteenpäin. Hän oli ostanut olemattoman paikan, mutta onnistui istumaan ravintolavaunussa.

– Tuntuu vaan, että pitäisikö meidän antaa paikka jollekin, joka tätä enemmän tarvitsee. Täällä esimerkiksi jotkut vanhat ihmiset ovat joutuneet pomppimaan edestakaisin, matkustajana ollut Anneli Auervirta pohti Helsingin Sanomien haastattelussa.

Saapui ajallaan

Epäonninen juna matkustajineen saapui ajallaan Ouluun hieman ennen kolmea iltapäivällä. Matkustajia oli vastassa kirkas auringonpaiste ja kipakka pakkassää.

Ilman istumapaikkaa olleet matkustajat voivat mahdollisesti saada matkasta hyvitystä, VR:ltä kerrottiin aiemmin. Hyvityksiä tarkastellaan tapauskohtaisesti.

Juna oli erityisen täynnä matkustajia, sillä hiihtolomakausi on alkanut Etelä-Suomessa, ja monet suuntaavat loman viettoon pohjoiseen. VR kertoi jo aiemmin, että esimerkiksi pohjoiseen suuntaavat yöjunat ovat olleet liki loppuunmyytyjä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.