Helsingissä voi pian saada roiman alennuksen kiinteistöverosta ja Motonet vaihtaa yllättäen nimeään – lankesitko näihin aprillipiloihin?

Huhtikuun ensimmäisenä päivänä, aprillipäivänä, ei kannata uskoa ihan kaikkea, mitä kuulee tai lukee. Koostimme yhteen suomalaisfirmojen aprillipiloja vuosimallia 2022.

Aprillia, syö silliä, juo kuravetta päälle! MTV Uutisten sivuilla kerrottiin perjantaina, miksi aprillipäivänä syödään silliä. Aprillipäivään kuuluvat luonnollisesti myös erilaiset hauskat pilat, joita suomalaisyritykset kehittelevät vuosittain kilpaa. 

Koostimme yhteen vuoden 2022 arpillipiloja sosiaalisessa mediassa ja muualla. Lankesitko sinä näihin?

Hamstereille oma huonekalumallisto

Huonekaluketku Sotka kertoi sosiaalisessa mediassa lanseeraavansa oman huonekalumalliston hamstereille. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Kalusta lemmikkisi häkki pienellä sohvalla ja sängyllä, mini-matoista puhumattakaan, Sotkan Facebook-julkaisussa todetaan.

Osuuspankki lanseeraa "kätevän 120 euron kolikon"

Osuuspankki kertoo laskevansa liikkeelle juhlavuotensa kunniaksi rajoitetun erän 2 euron erikoisrahoja, joiden reaaliarvo on kuitenki 120 euroa. Kolikoista löytyy OP:n liikemerkki. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Tällä pienellä kolikolla onnistuu isommatkin ruokaostokset, Osuuspankista veistellään.

Laatikkotalot kielletään Helsingissä, vain pyramideja ja sylintereitä jatkossa!

Helsingin kaupunkiympäristö on vihdoin ymmärtänyt monen tuskan siitä, että kaupunkiin rakennetaan vain laatikon muotoisia taloja. Siispä Helsingin kaupunki on päättänyt kieltää laatikkotalot. Jatkossa uusien Helsinkiin rakennettavien rakennusten on oltava muodoltaan joko sylinterin, pallon, pyramidin tai muun tavanomaisesta poikkeavan monitahokkaan muotoisia. Kaupungin arkkitehti Mira Pydi kommentoi, että laatikot ovat jo niin nähty muoto.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Vanhojen talojen muuttamista aiotaan edistää kiinteistöveron alennuksilla tavanomaisesta poikkeaville taloille. Alennukset on porrastettu tasoittain ja isoimmat alennukset saa, jos muuttaa talonsa ikosaedriksi eli 20-tahokkaaksi.

Laitilalta ihmeolut: Valmistukseen tarvitaan vain vettä, sokeria ja superhiivaa

Viime aprillipäivänä Laitilan panimo kehitteli miinusoluen. Tänä vuonna Laitilalta lanseerataan sen sijaan Kiljukko-synteesiolut. 

Ilmastonmuutoksen ja sodasta johtuvan mallaspulan yhteisvaikutus on niin valtava, että olemme päätyneet strategiassamme muutokseen, joka lähivuosina tulee mullistamaan paitsi Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan tuotannon, myös koko maailman alkoholiliiketoiminnan, toimitusjohtaja Rami Aarikka kertoo Laitilan tiedotteessa.

Laitilassa käännettiin katseet synkimpään lama-aikaan 90-luvulle, josta löytyi ratkaisu maailman alkoholijuomapulaan. Uuden hyperympäristöystävällisen oluen tuotantoon tarvitaan ainoastan vettä, sokeria ja superhiivaa. Olueen viittaava maku saadaan aikaan aromiaineilla.

Uusi lemmikkituoksu: Sílacca – Miau de Parfum

Lemmikkieläintarvikkeiden erikoisliikeketju Musti ja Mirri kertoo tuoneensa markkinoille lemmikkituoksut.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa​​​​​​​ sen täältä.

– Mystisen aromikas Sílacca – Miau de Parfum ja muut Topline Fragrance -lemmikkituoksut nyt myymälöissä ja verkkokaupassamme

Motonet on jatkossa Moronet

Tavarataloketju Motonet kertoo vaihtavansa nimensä Moronetiksi.Ketju haluaa omien sanojensa mukaan  olla mukana kannustamassa ihmisiä olemaan ystävällisempiä ja kohteliaampia toisilleen. Siksi nimeksi valikoitui Moronet. Virossa Moronet ottaa käyttöön aputoiminimen Terenet.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa​​​​​​​ sen täältä

– Olemme asettaneet tavoitteeksemme, että tavarataloissamme yksikään asiakas tai työkaveri ei jää huomiotta, toimitusjohtaja Toni Stigzelius taustoittaa nimenvaihdosta.

EU kielsi turkulaisten piispanmunkin

Turun kaupunki tiedottaa, että jatkossa berliininmunkista käytettävää piispanmunkki-nimitystä ei saa enää käyttää. Kyseessä on EU-tason päätös.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa​​​​​​​ sen täältä.

– Euroopan parlamentissa on annettu berliininmunkille nimisuoja, mikä tarkoittaa piispanmunkki-nimen käytön loppua. Perjantaista 1.4.2022 lähtien myös Turun seudun leipomoissa tullaan valvomaan oikeaoppisen munkkitermin käyttöä.

R-kioski perusti tytäryhtiön

R-kioski on päättänyt panostaa tavoitteeseen, että jokainen suomalainen söisi enemmän kalaa. Siksi yritys on perustanut tytäryhtiön, R-kiiskin.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa​​​​​​​ sen täältä.

– Haluamme, että jokainen suomalainen söisi enemmän kotimaista kalaa ja alamme myydä kiiskiannoksia kaikissa kioskeissamme kevään aikana. Ensimmäinen tuote on kiiskihodari.

Näkymätön pehmolelu

Muumi-tuotteita myyvä Martinex tuo markkinoille erikoiserän näkymättömiä pehmoleluja. Kyseessä on Muumeista tuttu Näkymätön Ninni -hahmo.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa​​​​​​​ sen täältä.

– Näkymätön Ninni -pehmolelu on erityisen suuri ja sen korkeus on 40 cm. Ihana isompi pehmo on seisovassa asennossa ja sen kanssa on mukava leikkiä. 

Norden mobiilipankista saa nyt myös perinneherkkuja

Nordean mobiilipankista voi nyt asioinnin yhteydessä tehdä myös ruokatilauksen. Pankista kerrotaan, että tilattavissa on esimerkiksi tuttuja perinneherkkuja. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa​​​​​​​ sen täältä.

– Valikoimistamme löytyy jo monien paikkakuntien kuuluisat perinneherkut, mm. lörtsy, mustamakkara ja piispanmunkki. Mikä on sinun paikkakuntasi erikoisherkku?

Tampereen Ratikkaan mustamakkara-automaatti

Tampereella voi tänään nautiskella mustastamakkarasta myös julkisessa liikenteessä, kertoo Tampereen Ratikka Twitterissä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Tänään 1.4. pilotoimme mustamakkara-automaattia Nysse-liikenteessä! Automaatti on asennettu Ratikan vaunuun TRO01, joka kulkee ratikkalinjaa 3 ja bussilinjalle 7.

Abba lanseeraa kahvisillin aamupuuron kilpailijaksi

Sillituotteistaan tunnettu Abba kertoo tuovansa markkinoille kahvisillin. Uutuustuotteella tavoitellaan uutta asiakaskuntaa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa täältä.

– Uskomme kahvin kanssa nautittavalle sillille olevan tilausta kotoilun ja pitkittyneiden aamiaisten myötä.

Föri liikennöi Maarianhaminaan

Turun Liikennekeskus kertoo Twitterissä, että Föri liikennöi poikkeuksellisesti tänään perjantaina välillä Turku–Maarianhamina.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Kaupunkilaisia kehotetaan ottamaan tämä liikkumisessaan huomioon, julkaisussa todetaan ja käytetään muun muassa hashtagia #voitullakylma.

Mustamakkarasushia?

K-Citymarket Pirkkala mainostaa Facebookissa uutta tuotelanseeraustaan. 

Julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Pitkän tuotesuunnittelun tuloksena olemme lanseeranneet uuden makuparin mustamakkaranorimakin, jossa yhdistyy tamperelaisten rakastama perinneruoka mustamakkara sekä aito japanilainen riisi, jossa happamuutta antamassa puolukkasurvos paikallisista Takamaan metsän puolukoista, päivityksessä hehkutetaan ja pohditaan olisiko seuraavana vuorossa kebab-sushi.

Verkkokauppa.com lanseeraa "Antik Peniksen"

Verkkokauppa.com on päättänyt tarttua ajankohtaiseen aiheeseen ja Pentik Anis -astiaston inspiroimana lanseeraa nyt Antik Penis -tuotteen. Tuote on suunnattu "mauttomiin kahvihetkiin" ja sillä on 2000 vuoden takuu.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

– Kyseessä on ajattoman muotoilun tulos, jonka yksinkertaisuus ja pelkistetty ilme jättää tilaa värikkäälle mielikuvitukselle. Tämä ajaton ja elegantti luomus sopii niin arkeen kuin juhlaan.

Säilytyt ja lataus samassa kengässä!

Urheiluvälineliike Stadium puolestaan mainosti monikäyttöisiä kenkäuutuksiaan.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Julkaisemme nyt älymallistomme ensimmäisen tuotteen: Storage & charge -tennari! Säilytystila ja latausmahdollisuus samassa kengässä. Sano heippa päiville, jolloin puhelimesi akku loppui kesken kaiken, Stadiumin julkaisussa väitetään.

Mikropizzaa ravintolasta

"Roiskeläppäpizzoistaan" tunnettu Saarioinen kertoo Facebookissa avaavansa pizzerian Tampereelle.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Iloksemme saamme vihdoin paljastaa uuden aluevaltauksemme: avaamme 1.4.2022 ensimmäisen Saarioisten äitien klassikkopizzerian Tampereen keskustan paraatipaikalle. Nyt sitä legendaarista mikropizzaa saa suoraan pizzauunista vastapaistettuna! Kesän aikana avaamme ravintolat myös Turkuun ja Helsinkiin, pysythän kuulolla, Saarioisen julkaisussa kerrotaan.

Katso myös:  Appelsiinien joukosta löytyi harvinainen suopöllö – tämä Keski-Suomalaisen aprillipila nauratti

Appelsiinien joukosta löytyi harvinainen suopöllö 2:04
Paikallislehti Keski-Uusimaa on jo vuosia höynäyttänyt lukijoitaan aprillipilalla, eikä tämä vuoden 2018 pila ollut mikään poikkeus.

Lue myös:

    Uusimmat