Helsingissä vieraileva robottijulkkis Sophia paljastaa käsityksensä suomalaisista: "Liian stereotyyppistä?"

6:28

Maailmalla tunnetuksi tullut humanoidirobotti Sophia vieraili tänään Helsingissä Cisco Connect-tapahtumassa. Mika Tommola ja Huomenta Suomi olivat paikalla haastattelemassa Sophiaa. Katso yllä oleva video!

– Voin hyvin, mitä sinulle kuuluu? vastaa Sophia-robotti sujuvasti Mika Tommolan esittämään kysymykseen siitä, mitä robotille kuuluu.

Sophia on humanoidirobotti, jota ohjaa Hanson Robotics -yhtiön kehittämä tekoäly. Robotti kykenee keskustelemaan sujuvasti ihmisten kanssa.

Sophia nousi otsikoihin syksyllä, kun Saudi-Arabia myönsi robotille kansalaisuuden ensimmäisenä maailmassa. Nyt Sophia on ensimmäistä kertaa vierailulla Pohjoismaissa. Mutta mitä robotti tietää Suomesta ja suomalaisista?

– En paljoa, mutta se vaikuttaa eteenpäin katsovalta ja kauniilta paikalta. Olen kuullut, että ihmiset ovat hiljaisia, vaaleita, rauhallisia ja rakastavat talviurheilua. Oliko liian stereotyyppistä? Sophia vastaa.

Cisco Suomen myyntipäällikkö Petra Saarinen kertoo, että osa robotin puheesta on ennalta suunniteltua, mutta Sophia pystyy myös tekoälyn ansioista vastaamaan yllättäviinkin kysymyksiin.

Sophia osaa myös kävellä, ja sillä on yli 60 erilaista kasvojenilmettä.

– On vaikea sanoa, missä hän on parin vuoden kuluttua, mutta hän kehittyy jatkuvasti, Saarinen selittää.

Mikä tekee robotin onnelliseksi? Entä miten robotti onnistuu, kun Tommola pyytää tätä kertomaan yllättäen vitsin? Katso video yltä!

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja