Mainos

Helsingissä saadaan huomattavasti vähemmän lapsia kuin muussa maassa – yli viidesosa Helsingissä synnyttävistä on vieraskielisiä

2:05

Helsingissä asuvat naiset saavat huomattavasti vähemmän lapsia kuin naiset muualla pääkaupunkiseudulla tai Suomessa keskimäärin.

Video: Suomessa syntyy vähemmän lapsia kuin vuosiin

Vuonna 2016 helsinkiläisnaisen kokonaishedelmällisyysluku oli Tilastokeskuksen mukaan 1,25 lasta. Muun pk-seudun naisilla luku on 1,65 ja koko maassa 1,57. Yli viidennes Helsingissä synnyttäneistä naisista oli vieraskielinen. Helsingissä syntyi 6803 lasta vuonna 2016.

Nämä ja monet muut tiedot selviävät Helsingin kaupunginkanslian tilastojulkaisusta vuosilta 2012-16. Tällä aikavälillä Helsingin väkiluku on kasvanut 39800 asukkaalla. Suuri osa muuttovoitosta tulee ulkomailta, mutta myös muualta Suomesta Helsinkiin muutetaan enemmän kuin 2000-luvulla aikaisemmin.

Ulkomaalaistaustaisten asukkaiden määrä on Helsingissä ollut kovassa kasvussa vuoden 2005 jälkeen. Vuodenvaihteessa 2016-17 äidinkielenään muuta kuin suomea, ruotsia tai saamea puhui joka seitsemäs (93200 kaupunkilaista, 14,7 prosenttia väestöstä).

Helsinkiin muuttaa pääosin naimattomia nuoria aikuisia, ja Helsingistä puolestaan pois muuttaa tulijoita vanhempia, korkeammin koulutettuja ihmisiä. Avioliittoja Helsingissä solmittiin toissa vuonna 3601 kappaletta. Avioliittoon mennään sekä toisaalta erotaan aiempaa vanhempina. Etenkin alle 30-vuotiaiden avioliitot ovat viimeisen 25 vuoden aikana vähentyneet selvästi.

Helsinkiläisille on tullut viimeisen 40 vuoden aikana keskimäärin 9,3 vuotta lisää elinaikaa. Vuonna 2016 syntyneillä pojilla elinaikaodote on 78,2 vuotta, tytöillä puolestaan 83,8.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja