Helsingissä asuu jo 100 000 ulkomaalaistaustaista henkilöä – viime vuonna eniten kasvoi aasialaistaustaisten määrä

Helsinki tallentui äärimmäisen näyttävälle videolle! 1:05

Joka seitsemäs helsinkiläinen on ulkomaalaistaustainen, käy ilmi Helsingin kaupunginkanslian tiedotteesta.

Katso upeaa videokuvaa Helsingistä.

Kaupunginkanslian mukaan ulkomaalaistaustaisia helsinkiläisiä oli vuoden 2018 alussa 99 908 henkilöä. Määrä on 15,5 prosenttia koko kaupungin väestöstä.

Ulkomaalaistaustaisella kaupunginkansliassa viitataan henkilöön, jonka molemmat vanhemmat ovat syntyneet ulkomailla. Kaikista Helsingin ulkomaalaistaustaisista 18 prosenttia oli syntynyt Suomessa, eli kuului toisen sukupolven ulkomaalaistaustaisiin.

Aasialaistaustaisten määrä kasvoi

Helsinkiläisten yleisimmät taustamaat olivat entinen Neuvostoliitto, Viro, Somalia ja Kiina. Vuoden 2017 aikana eniten kasvoi aasialaistaustaisten henkilöiden määrä.

Viime vuonna Helsinki sai myös vieraskielistä muuttovoittoa, josta suurin osa oli arabiankielisiä. Toisena tulivat somaliankieliset, kolmantena persiankieliset ja neljäntenä venäjänkieliset.

Vieraskielisissä perheissä enemmän lapsia

Kaupunginkansliasta kerrotaan myös, että vieraskielisissä perheissä lasten määrä oli keskimäärin suurempi kuin kotimaankielisissä perheissä. Vuoden 2018 alussa helsinkiläisten lapsiperheiden yleinen lapsiluku oli 1,68, kun kahden vieraskielisen vanhemman perheessä yleinen lapsiluku oli 2,09.

Vieraskielisissä perheissä oli myös enemmän pienten lasten perheitä ja suuria perheitä. Niistä kaksikielisistä lapsiperheistä, joissa toinen vanhempi oli kotimaankielinen, vieraskielisen vanhemman selvästi yleisin äidinkieli oli miehillä englanti ja naisilla venäjä.

Lue myös:

    Uusimmat