Mainos

Junat kulkevat jälleen Helsingin seudulla

Junaliikenne Helsingin alueella on käynnistymässä uudelleen, kertoo rataliikennekeskus.

Liikenteen pysäyttänyt muuntajavika saatiin rajattua ja junat pääsivät liikkeelle kello 15.30. Häiriö alkoi kello 14 iltapäivällä.  

Vika vaikutti koko Etelä-Suomen junaliikenteeseen. Rataliikennekeskus arvioi, että junien myöhästelyt voivat jatkua iltaan saakka.  

Myös VR kehottaa matkustajia varautumaan sekä kauko- että lähiliikennejunien myöhästymisiin ja mahdollisiin peruutuksiin.  
Rataliikennekeskuksen mukaan junaliikenne oli puolitoista tuntia kokonaan poikki rataosilla Helsinki-Kauniainen, Helsinki-Pohjois-Haaga ja Helsinki-Käpylä.  

Liikennevirastosta kerrotaan, että muutama lähiliikenteen juna ja yksi kaukoliikenteen juna jäivät jumiin häiriöalueelle Pasilassa ja Pasilan ja Helsingin välillä. Näiden junien matkustajat joutuivat odottamaan junissa vian korjautumista.  

Twitterissä osa junien matkustajista kertoi päässeensä kävellen pois junasta.  

STT:n toimittajan mukaan esimerkiksi Tikkurilassa junasta jääneet matkustajat ohjattiin jatkamaan matkaa muilla kulkuvälineillä. Bussit Tikkurilasta olivat kuitenkin niin täynnä, että kaikki matkustajat eivät mahtuneet kyytiin.  

Tikkurilassa vartijat ohjasivat Helsinkiin meneviä matkustajia Mellunmäen bussiin ja sieltä metrolla keskustaan. Myös lentoasemalle matkalla olleet matkustajat jonottivat bussiyhteyksiä lentoasemalle.  

Toimittajan mukaan eräässä Tikkurilaan pysähtyneessä lähijunassa kuulutettiin, että "juna pysähtyy tähän ja saatte jatkaa matkaa haluamallanne tavalla".

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja