Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Helsingin yliopiston ravintolat luopuvat naudanlihasta – "Niin sanottua vegaanimättöä täytyy olla"

4:44Hyvästi naudanliha! Helsingin yliopiston ravintolat tekivät merkittävän liikkeen ilmaston puolesta – näin ravintolassa muutos otetaan vastaan
Julkaistu 15.10.2019 13:15
Toimittajan kuva
Jessica Helaskoski

Helsingin yliopiston Unicafe-ravintolat luopuvat naudanlihasta. Ylioppilaskunnan omistamien Unicafe-ravintoloiden ruokalistoilla ei nähdä naudanlihaa ensi vuoden helmikuusta lähtien.

Ravintola- ja kahvilatoimintaa pyörittävän Ylvan mukaan päätöksellä Unicafe pienentää hiilijalanjälkeään 11 prosenttia.

– Me olemme Ylvassa ja Unicafessa sitä mieltä, että yritysten täytyy ottaa tosissaan vastuunsa ilmastonmuutoksen hillitsemisessä ja me totesimme, että naudanlihasta luopuminen on yksi kaikkein tehokkaimmista keinoista laskea merkittävästi meidän koko lounaan hiilijalanjälkeä, toteaa Ylvan liiketoiminnanjohtaja Leena Pihlajamäki.

"Moni ei välttämättä edes kiinnitä muutokseen huomiota"

Pihlajamäen mukaan naudanlihan poisjättäminen on pyritty tekemään tavalla, joka vaikuttaisi mahdollisimman vähän Unicafen asiakkaisiin. Unicafen tuotekehitystiimi on pyrkinyt korvaamaan naudanlihan vaihtoehdoilla, jotka ovat mahdollisimman herkullisia.

– Moni asiakkaista ei välttämättä edes kiinnitä muutokseen huomiota, vaikka toki tulee olemaan myös niitä, jotka varmasti nautaa kaipaavat.

– Niin sanotusti ”vegaanimättöä” täytyy olla myös tarjolla, lisää Pihlajamäki.

Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta.

Lisää aiheesta:

HKScanin toimitusjohtaja Helsingin kaupungin kasvisruokalinjauksesta: "maapallo ei pelastu lopettamalla lihansyönti"Ravintola rakensi oman kasvihuoneen – "Minua on aina ahdistanut, että talvikuukausina meille roudataan kasviksia toiselta puolelta maapalloa"Hehkutettu pizza ei koskaan päätynytkään Kotipizzan listoille – Tommi Tervanen kertoo, miksiHyvästit uunimakkaralle! Helsingin yliopistolla tarjoillaan tänään suosikkiannosta vihonviimeisen kerran – makkaralla on jopa oma faniryhmänsäLihakohu kuumensi tunteet MTV:n suorassa lähetyksessä – juontaja Nina Rahkolan oli puututtava kiivassanaiseen keskusteluun: "Aika kovia syytöksiä"Lihakohun keskelle joutunut Unicafe vakuuttaa: Naudasta ei luovuta säästösyistä – Kela korvaa silti annoksista saman summan raaka-aineesta riippumatta
HelsinkiRavintolatLihaRuokaIlmastonmuutosKotimaa

Tuoreimmat aiheesta

Helsinki
  • Eilen15:30
    Flow Festival

    Flow julkisti lisää kiinnityksiä

  • Eilen12:20
    Onnettomuudet

    Nainen putosi parvekkeelta ja kuoli – Otkes aloitti tutkinnan

  • Eilen11:17
    Metro

    Helsingin metrossa häiriö

  • 14.12.17:04
    Terrorismi

    Helsingin poliisi nostanut valmiuttaan: Yksityiskohdista vaietaan

  • 12.12.17:36
    Elokapina

    HS: Greta Thunbergia vastaan nostettu syyte Suomessa