Helsingin yliopiston ravintolat luopuvat naudanlihasta – "Niin sanottua vegaanimättöä täytyy olla"

Hyvästi naudanliha! Helsingin yliopiston ravintolat tekivät merkittävän liikkeen ilmaston puolesta – näin ravintolassa muutos otetaan vastaan 4:44

Helsingin yliopiston Unicafe-ravintolat luopuvat naudanlihasta. Ylioppilaskunnan omistamien Unicafe-ravintoloiden ruokalistoilla ei nähdä naudanlihaa ensi vuoden helmikuusta lähtien.

Ravintola- ja kahvilatoimintaa pyörittävän Ylvan mukaan päätöksellä Unicafe pienentää hiilijalanjälkeään 11 prosenttia.

– Me olemme Ylvassa ja Unicafessa sitä mieltä, että yritysten täytyy ottaa tosissaan vastuunsa ilmastonmuutoksen hillitsemisessä ja me totesimme, että naudanlihasta luopuminen on yksi kaikkein tehokkaimmista keinoista laskea merkittävästi meidän koko lounaan hiilijalanjälkeä, toteaa Ylvan liiketoiminnanjohtaja Leena Pihlajamäki.

"Moni ei välttämättä edes kiinnitä muutokseen huomiota"

Pihlajamäen mukaan naudanlihan poisjättäminen on pyritty tekemään tavalla, joka vaikuttaisi mahdollisimman vähän Unicafen asiakkaisiin. Unicafen tuotekehitystiimi on pyrkinyt korvaamaan naudanlihan vaihtoehdoilla, jotka ovat mahdollisimman herkullisia.

– Moni asiakkaista ei välttämättä edes kiinnitä muutokseen huomiota, vaikka toki tulee olemaan myös niitä, jotka varmasti nautaa kaipaavat.

– Niin sanotusti ”vegaanimättöä” täytyy olla myös tarjolla, lisää Pihlajamäki.

Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat