Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Hyvästit uunimakkaralle! Helsingin yliopistolla tarjoillaan tänään suosikkiannosta vihonviimeisen kerran – makkaralla on jopa oma faniryhmänsä

0:33Hyvästit uunimakkaralle! Helsingin yliopiston päärakennuksessa tarjoillaan suosikkiannosta vihonviimeisesn kerranHei hei, naudanliha! Helsingin yliopiston ravintolat ottavat askeleen vihreämpään suuntaan.
Julkaistu 28.01.2020 15:18(Päivitetty 28.01.2020 17:11)
Toimittajan kuva
Seppo Haaparanta

seppo.haaparanta@mtv.fi

Helsingin yliopiston päärakennuksen Unicafe-ravintola on tarjonnut tänään viimeisen kerran naudanlihapohjaista ruokaa. Tarkoituksena on pienentää Unicafen hiilijalanjälkeä yhdellätoista prosentilla.

MTV Uutiset kertoi päätöksestä viime lokakuun puolessavälissä.

Päätös konkretisoitui tänään, kun yliopiston päärakennuksen ravintola tarjoili viimeisen kerran opiskelijoiden keskuudessa suosittua meksikolaista uunimakkaraa.

MTV Uutisiin yhteyttä ottanut valtiotieteen opiskelija sanoo, että Unicafen myyjä kehotti ruokailijoita ottamaan kyseistä ruokaa viimeistä kertaa.

Lue myös: Helsingin yliopiston ravintolat luopuvat naudanlihasta – "Niin sanottua vegaanimättöä täytyy olla"

Opiskelija kertoo MTV Uutisille, että annoksella on Jodel-palvelussa jopa oma faniryhmänsä, jossa uunimakkarapäivistä tiedotetaan innokkaasti.

Uunimakkara UnicaféMeksikolaisella uunimakkaralla on oma fanijoukkonsa yliopistolla.Lukijan kuva

– Ehdottomasti jään kaipaamaan. Kyseessä on niitä harvoja hyvin täyttäviä aterioita täällä, hän sanoo.

Makkaroiden ja muiden naudanliharuokien tilalla on tarkoitus tarjoilla muita liharuokia ja kasvisvaihtoehtoja.

Suurin osa asiakkaista iloitsee

Vaikka uunimakkara on ollut monelle maistuva ruoka, kasvissyöjiä yliopistolla riittää. Osalle päätös on hyvinkin tervetullut.

– On tosi iloinen uutinen. Kiva nähdä, että Unicafe ottaa vastuullisen askeleen ja menee kohti vihreämpiä arvoja, sanoi opiskelija Suvi Kärkäs MTV Uutisille, kun tieto päätöksestä uutisoitiin viime lokakuussa.

Ylvan liiketoiminnanjohtaja Leena Pihlajamäki kertoo MTV Uutisille, että opiskelijat ovat ottaneet tiedon uudistuksesta vastaan pääosin positiivisin mielin. Negatiivista palautetta on tullut lähinnä yliopiston ulkopuolisilta tahoilta.

– Sen on huomannut hyvin tässä, että uutinen on herättänyt paljon vähemmän huolta meidän asiakkaissamme kuin muissa suomalaisissa, hän toteaa.

–Asiakkaillemmehan tätä työtä tehdään. Paljon olemme miettineet sitä, että saamme hyviä uusia korvaavia tuotteita naudanlihan tilalle. Lisäksi olemme todella iloisia, että todella moni meidän asiakkaistamme on ollut sitä mieltä, että juuri näin Unicafen tuleekin toimia. Että näytetään mallia vastuullisuudessa.

Toista lihaa tilalle

Pihlajamäki kertoo, että pidetyn uunimakkaran ystäville tulee korvaavaksi annokseksi niin ikään lihaa sisältävä makkara – naudanliha vain on jäänyt historiaan.

– Valitettavasti emme saaneet ihan samanlaista tuotetta naudattomana. Siinä tulee olemaan jatkossa kaksi vähän pienempää uunimakkaraa annoksessa.

Miten opiskelijat ottavat vastaan uusitut annokset, se jää nähtäväksi.

– Vähän haikeat ja odottavat tunnelmat, mitä sieltä on nyt tulossa. Toivottavasti uusitut annokset ovat yhtä hyviä kuin uunimakkarakin, sanoo toinen valtiotieteen opiskelija.

*Päivitys 17.11: Lisätty Unicafesta vastaavan Ylvan liiketoimintajohtaja Leena Pihlajamäen kommentit.

Lisää aiheesta:

Katoaako liha kouluruokaloista ja lounasravintoloista? Näin uudet ravitsemussuositukset vaikuttavatHenkilöstölounaiden hinnat nousevat – näin paljon ateria maksaa ensi vuonnaViiden euron buffet löi ällikällä! Testasimme yhden Helsingin halvimmista lounaista: Tällaista ruoka onLihakohun keskelle joutunut Unicafe vakuuttaa: Naudasta ei luovuta säästösyistä – Kela korvaa silti annoksista saman summan raaka-aineesta riippumattaKommentti: Lihansyöjän tunnustuksia: Meni hermo kasvismafia-puheisiin – ehkä ryhdyn juomaan kauramaitoa! Tampereen McDonald'sissa myynnissä ketjun ensimmäiset vegaanihampurilaiset
RuokaMakkaraYliopistoHelsinkiSuomiKotimaa

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:47
    Jäätelö

    Aamujuontajalta täystyrmäys oudolle uutuusjäätelölle

  • Eilen17:02
    Kasvikset

    Halpaa sesonkikasvista myydään nyt huimat määrät – sopii jopa pastaan!

  • Eilen11:26
    Ravintolat

    Kozeen Shiwan haastettiin oikeuteen – näin hän vastaa syytöksiin

  • Eilen09:31
    Arkiruoka

    Vappu Pimiän superhelppo arkiruoka on hitti: Kanapullat alle puolessa tunnissa!

  • Eilen08:22
    Kasvikset

    Aivan lyömätön kaaliruoka: Superherkku voi auttaa jopa laihtumaan