Hyvästit uunimakkaralle! Helsingin yliopistolla tarjoillaan tänään suosikkiannosta vihonviimeisen kerran – makkaralla on jopa oma faniryhmänsä

0:33
Hei hei, naudanliha! Helsingin yliopiston ravintolat ottavat askeleen vihreämpään suuntaan.

Helsingin yliopiston päärakennuksen Unicafe-ravintola on tarjonnut tänään viimeisen kerran naudanlihapohjaista ruokaa. Tarkoituksena on pienentää Unicafen hiilijalanjälkeä yhdellätoista prosentilla.

MTV Uutiset kertoi päätöksestä viime lokakuun puolessavälissä.

Päätös konkretisoitui tänään, kun yliopiston päärakennuksen ravintola tarjoili viimeisen kerran opiskelijoiden keskuudessa suosittua meksikolaista uunimakkaraa.

MTV Uutisiin yhteyttä ottanut valtiotieteen opiskelija sanoo, että Unicafen myyjä kehotti ruokailijoita ottamaan kyseistä ruokaa viimeistä kertaa.

Opiskelija kertoo MTV Uutisille, että annoksella on Jodel-palvelussa jopa oma faniryhmänsä, jossa uunimakkarapäivistä tiedotetaan innokkaasti.

– Ehdottomasti jään kaipaamaan. Kyseessä on niitä harvoja hyvin täyttäviä aterioita täällä, hän sanoo.

Makkaroiden ja muiden naudanliharuokien tilalla on tarkoitus tarjoilla muita liharuokia ja kasvisvaihtoehtoja.

Suurin osa asiakkaista iloitsee

Vaikka uunimakkara on ollut monelle maistuva ruoka, kasvissyöjiä yliopistolla riittää. Osalle päätös on hyvinkin tervetullut.

– On tosi iloinen uutinen. Kiva nähdä, että Unicafe ottaa vastuullisen askeleen ja menee kohti vihreämpiä arvoja, sanoi opiskelija Suvi Kärkäs MTV Uutisille, kun tieto päätöksestä uutisoitiin viime lokakuussa.

Ylvan liiketoiminnanjohtaja Leena Pihlajamäki kertoo MTV Uutisille, että opiskelijat ovat ottaneet tiedon uudistuksesta vastaan pääosin positiivisin mielin. Negatiivista palautetta on tullut lähinnä yliopiston ulkopuolisilta tahoilta.

– Sen on huomannut hyvin tässä, että uutinen on herättänyt paljon vähemmän huolta meidän asiakkaissamme kuin muissa suomalaisissa, hän toteaa.

–Asiakkaillemmehan tätä työtä tehdään. Paljon olemme miettineet sitä, että saamme hyviä uusia korvaavia tuotteita naudanlihan tilalle. Lisäksi olemme todella iloisia, että todella moni meidän asiakkaistamme on ollut sitä mieltä, että juuri näin Unicafen tuleekin toimia. Että näytetään mallia vastuullisuudessa.

Toista lihaa tilalle

Pihlajamäki kertoo, että pidetyn uunimakkaran ystäville tulee korvaavaksi annokseksi niin ikään lihaa sisältävä makkara – naudanliha vain on jäänyt historiaan.

– Valitettavasti emme saaneet ihan samanlaista tuotetta naudattomana. Siinä tulee olemaan jatkossa kaksi vähän pienempää uunimakkaraa annoksessa.

Miten opiskelijat ottavat vastaan uusitut annokset, se jää nähtäväksi.

– Vähän haikeat ja odottavat tunnelmat, mitä sieltä on nyt tulossa. Toivottavasti uusitut annokset ovat yhtä hyviä kuin uunimakkarakin, sanoo toinen valtiotieteen opiskelija.

*Päivitys 17.11: Lisätty Unicafesta vastaavan Ylvan liiketoimintajohtaja Leena Pihlajamäen kommentit.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja