Vastuullisuudesta on tullut entistä tärkeämpi tekijä myös ravintola-alalla. Espoon Keilaniemessä sijaitseva lounasravintola rakensi oman kasvihuoneen, jossa tuotetaan muun muassa salaattia ja tomaatteja ravintolan omaan käyttöön. Oma tuotanto on myös lisännyt kasvisruuan suosiota ravintolassa.
Kasvihuone sijaitsee Espoon Keilanimessä toimistorakennuksen kellarissa. Siellä kasvatetaan salaattia, tomaattia ja chiliä samassa rakennuksessa sijaitsevan lounasravintolan tarpeisiin. Salaatti kasvaa viidessä viikossa sadonkorjuuvaiheeseen ja tomaatti kolmessa kuukaudessa.
– Minua on itseäni aina kokki-keittiömestarina ahdistanut ajatus siitä, että meille talvikuukausina roudataan kasviksia ja yrttejä toiselta puolelta maapalloa. Koronasulkuajan iskiessä ei ainkaan helpottunut kasvisten saaminen, kertoo kasvihuoneen rakennusidean syntymisestä keittiömestari Kasper Sjöholm Sodexon Foodhub-ravintolasta.




