Mainos

Helsingin yliajosta epäilty mies valeli isänsä talon bensiinillä ja sytytti tuleen: Isä ja 10-vuotias poika pääsivät ulos

Helsingissä viikonloppuna yhden hengen vieneestä yliajosta epäilty mies tuomittiin isänsä talon tuhopoltosta vuonna 2003. Häntä ei kuitenkaan määrätty rangaistukseen, sillä hänet todettiin syyntakeettomaksi.

Mies oli ottanut Helsingistä taksikyydin isänsä asunnolla Imatralle, jossa sytytti asunnon tuleen valelemalla sen sisältä bensiinillä. Talossa oli ennen tekoa sisällä isän lisäksi tämän 10-vuotias poika, jotka poistuivat ulos talosta ennen tuhotyötä. Tuomion mukaan tuli oli vaarassa levitä koko paritaloon.​​​​​​​

1:45

Tulipalo oli syttynyt räjähdyksenomaisesti ja asunto kärsi huomattavia vaurioita ennen kun tuli onnistuttiin sammuttamaan. Teon jälkeen hän oli kuitenkin ottanut luvatta käyttöön isänsä henkilöauton paeten sillä paikalta. Mies sai tapahtuneessa pahoja palovammoja tulen tartuttua hänen vaatteisiinsa, joiden johdosta hänet vietiin sairaalahoitoon.

Miehen todettiin tehneen tuhotyön ja moottorikulkuneuvon käyttövarkauden kärsimästään mielisairaudesta johtuen ymmärrystä vailla. Hänet jätettiin rangaistukseen tuomitsematta, sillä hän oli tahdosta riippumattomassa hoidossa. Hänet tuomittiin kuitenkin maksamaan talosta pelastuneille tuhansien korvaukset, sekä vahingonkorvauksia aiheuttamistaan tuhoista. 

Aiemmasta tuomiosta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

5:17

Kaahannut Helsingin keskustassa aiemminkin

Mies on Helsingin käräjäoikeuden tuomion perustella kaahannut Helsingin keskustassa aiemminkin, kertoo STT. Mies ajoi Mannerheimintien ja Postikadun risteyksessä ainakin 70 kilometrin tuntivauhtia kolmenkympin alueella toukokuussa 2013. Lisäksi mies ajoi ylinopeutta punaisia päin Mannerheimintien ja Töölönlahdenkadun risteyksessä.

Mies myönsi teon. Hänet oli määrätty väliaikaiseen ajokieltoon kaahailun jälkeen, mutta oikeus ei jatkanut enää ajokieltoa antaessaan tuomion vuoden 2014 maaliskuussa.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta 40 päiväsakkoon. Miehen maksettavaksi tuli 280 euroa.

Juttua päivitetty kello 14.05: Päivitetty STT:n tietoja rikostaustasta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.