Helsingin satamassa käännytettiin eilen 25 ihmistä – rajoitukset vähensivät Tornion rajanylitykset arviolta puoleen

6:47
Tältä näytti Helsingin Länsisatamassa eilen – näillä perusteilla ihmisiä käännytettiin.

Keskiviikkona voimaan astuneet tiukemmat maahantulorajoitukset ovat selvästi vähentäneet liikennettä Tornion rajanylityspaikalla sekä Helsingin satamassa.

Helsingin satamassa Suomeen saapuvaa liikennettä oli keskiviikkona noin 40 prosenttia vähemmän kuin aiempina keskiviikkoina keskimäärin, Suomenlahden merivartioston Twitter-tilillä kerrotaan.

Sataman kautta saapui keskiviikkona Suomeen merivartioston mukaan noin 1  400 ihmistä, joista 25 käännytettiin rajatarkastuksessa.

Liikenteen määrä Tornion rajanylityspaikalla on alustavan arvion mukaan pudonnut noin puoleen aiemmasta, kertoo Länsi-Suomen merivartiosto Twitter-tilillään.

Ennen uusia rajoituksia rajanylitysten määrä oli noin 15  000 vuorokaudessa.

Keskiviikosta lähtien 30 päivän ajan sisärajoilla sallitaan vain huoltovarmuuden ja yhteiskunnan toimivuuden kannalta välttämätön työmatkaliikenne.

Esimerkiksi terveydenhoidon ammattilaisten työmatkat ovat sallittuja, mutta muun muassa rakennuksilla työskenteleviä ulkomaalaisia ei päästetä Suomeen. Välttämättöminä pidetään myös esimerkiksi tavarankuljetuksen edustajien matkoja.

Suomenlahden merivartiosto huomauttaa tviitissään, että ihminen ei voi itse määrittää työmatkansa välttämättömyyttä.

Torniossa kysellään perjantaina rajanylityksen syytä

Torniossa suoritetaan huomenna otanta, jossa kysytään rajanylityksen syytä, Länsi-Suomen merivartiosto kertoo. Tiedon avulla pyritään selvittämään rajoitusten vaikutuksia matkustusprofiiliin. 

Tiedon antaminen Suomen kansalaisten osalta perustuu vapaaehtoisuuteen eikä sen antamisella tai antamatta jättämisellä ole vaikutusta Suomen kansalaisen perustuslailliseen oikeuteen ylittää raja, merivartiosto kertoo tviitissään.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja